Engellilere yönelik yatırımlar devam edecek

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, engellilerin sorunlarını çözecek yatırımların artmaya devam edeceğini kaydetti....

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, engellilerin sorunlarını çözecek yatırımların artmaya devam edeceğini kaydetti.
Murat Alparslan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Engellilerin de diğer vatandaşlar gibi insanca yaşama hakkı bulunduğuna dikkat çeken Alparslan, "İnsan, hayatını iniş ve çıkışlarla, çeşitli engel ya da kolaylıklarla sürdürür. Bazen kendi eliyle zorluk veya nimetlerle karşılaşır, bazen de elinde olmadan bir takım sıkıntılar veya güzellikleri yaşar." dedi.
Her insanın engelli ya da engelli yakını adayı olduğunu hatırlatan Alparslan, "Dolayısıyla bu konu herkesi yakından ilgilendiren, herkesin çözüm üretmede rol almasını gerektiren bir konudur. Türkiye’de yaklaşık 8,5 milyon engelli vatandaşımız yaşamakta, bu da nüfusun yüzde 12,3’üne tekabül etmektedir. Engelli vatandaşlarımız da insanca yaşama hakkını her birey gibi dünyaya gelmekle kazanmış bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.
AK Parti bünyesinde kurulan 'Özürlüler Koordinasyon Merkezi'nin ülke çapında çok sayıda engellinin problemini çözdüğünü kaydeden Alparslan, şöyle devam etti: "İnsanı yücelt ki, devlet yücelsin' ilkesini düstur edinen AK Parti, 'sosyal devlet' anlayışını ortaya koyarken, yoksullar, bakıma muhtaç yaşlılar, çocuklar ve işsizler için özel programlar oluşturulmasını, zor durumdaki vatandaşlara, terk edilmiş ve kimsesiz oldukları duygusu yaşatılmamasını, işsizleri, fakirleri, düşkünleri, hastaları, özürlüleri gözeterek onların insan onuruna yakışacak şekilde yaşamalarının sağlanmasını vurgulamaktadır."
AK Parti iktidarı döneminde, devrim niteliğinde uygulamalarla engellilerin sıkıntılarını giderme konusunda büyük mesafeler alındığını belirten Alparslan, AK Parti iktidarının engellilerin sorunlarını çözmek için yapılan yatırımları artırmaya devam edeceğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz