Engellilerin Akülü Araç Sevinci

Kimse Yok mu Derneği’nce Erzurum’da 8 engelli vatandaşa akülü araç hediye edildi. Engelli vatandaşlar,...

Kimse Yok mu Derneği’nce Erzurum’da 8 engelli vatandaşa akülü araç hediye edildi. Engelli vatandaşlar, Kimse Yok mu derneği Erzurum Şubesi’nde düzenlenen törenle akülü araçlarına kavuştular. Tören sonrası engelli vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Tekerlekli sandalyesini dernek yöneticilerinden teslim alman Semahat Yıldız, “Bu derneği kuranlar, yardım edenler ne güzel insanlar hepsinden Allah razı olsun. Artık kimseye yük olmadan gezebileceğim” dedi.

Kimse Yok mu Derneği Erzurum Şube Başkanı Yunus Polat törende yaptığı açıklamada, “Bize akülü araç için 8 engelli vatandaşımız başvurdu. Biz de Kimse Yok mu Derneği olarak 8 engelli kardeşimizin isteklerini yerine getirdik. Bu sayede engelli kardeşlerimizle aramızdaki engeli kaldırıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Polat, Erzurum’da 5 bin 800 aileye her ay düzenli olarak yardımlarda bulunduklarını belirterek, “Yaptığımız yardımlar genelde giyecek, yakacak, gıda, eğitim ve sağlık ağırlıklı. Kurban bayramlarında da et dağıtımı yapıyoruz. Ayrıca her sene düzenli olarak yardım kermesleri düzeliyoruz. Bildiğiniz gibi Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Ramazanda 600 yardıma muhtaç insanın evine iftarını ve sahurlarını yapabileceği 4 çeşit yemek götüreceğiz. Bizim hedefimiz insanlara sadece maddi boyutlarda yardım etmek değil, aynı zamanda yardım ettiğimiz ailelerin psikolojik sorunları, eğitim sorunları, sağlık sorunları ve diğer sorunlarına çözüm üretmek. Biz dernek olarak Erzurum’a gelen Afganistanlı kardeşlerimize de yardım ediyoruz” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: