Engellilerin Askerlik Mutluluğu

Bilecik 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı tarafından düzenlenen törende, kısa bir eğitimin ardından yemin...

Bilecik 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı tarafından düzenlenen törende, kısa bir eğitimin ardından yemin eden engelli askerler tezkere aldılar. Engelli askerler, “En azından bir askerlik fotoğrafımız oldu” diye çok sevindiklerini belirttiler.

Komutanlık tören alanındaki programa, Bilecik Vali Vekili Süleyman Deniz, Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, protokol üyeleri, engelliler ve aileleri katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zafer Koç, “Askerlik mükellefiyeti, asker millet kavramının dünyadaki yegane örneğini teşkil eden Türk ulusunun bir onur vesilesidir. Şunu bilmelisiniz ki, yaşama sımsıkı sarılmanız, içinizdeki umudu hiç kaybetmemeniz, içinizdeki umudu hiç kaybetmemeniz ve hayata tutunma adına gösterdiğiniz azim ve özveriyle, hepimize örnek teşkil ediyorsunuz. Gönülden inanıyoruz ki, size ihtiyaç duyulduğunda, bu yemini eden her vatan evladı gibi, sizler de bu vatan için canınızı esirgemeyeceksiniz” dedi.

Reklam
Reklam

Engelliler adına konuşan İsmail Çirkin ise, “Arkadaş, es dost sohbetlerinde, konu askerlik anılarına geldiğinde, onları dinlerken içimiz burkuluyordu. Ama bugün asker olduk. Jandarma er olarak yemin ettik. Ne mutlu Türküm diyene” dedi.

Engelli askerlerden Emin Çelik'in dönem kütüğüne “Engelliler Bölüğü” plaketini çakmasının ardından askerlere tezkere ve hediyeler verildi. Çok sevinen engelli askerler ise, “En azından bir askerlik fotoğrafımız oldu. Bunu ömür boyu saklayacağız” dediler.

Bir başka engelli asker ise, elindeki kınayı göstererek, annesinin kendisine asker kınası yaktığını söylerken, aileler ise mutluluklarını dile getirdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: