Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Karaman'da 30 engelli genç bir günlük askerlik heyecanı yaşadı.

Karaman'da 30 engelli genç bir günlük askerlik heyecanı yaşadı.

Engelliler temsili askerlik uygulaması için Karaman Jandarma Alay Komutanlığı'na geldi.

Kayıt işlemleri yapıldıktan sonra asker tıraşı olan engelliler, üniformalarını giyerek yemekhanede karavanadan yemek yedi.

Daha sonra bir takım temel eğitimin verildiği engelliler ant içerek asker oldu.

Karaman Jandarma Alay Komutanı Albay Selçuk Boz, törende yaptığı konuşmada, gençlere kısa da olsa kutsal askerlik mesleğini tattırabilmenin kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi.

Reklam
Reklam

"Sizlerin de bu güzel vatan uğruna canınızı feda edeceğinize güvencimiz tamdır" diyen Boz, şunları kaydetti:

"Karavanadan yemek yediniz. Yanaşık düzen eğitimini bitirdiniz. Andınızı içtiniz ve bu törenden sonra da silah arkadaşlarınızla vedalaşıp terhis edileceksiniz. Sizler de diğer vatan evlatları gibi şehit kanlarıyla süslenmiş al bayrak ve silah üstüne ellerinizi koyup birer kardeş olarak bildiğiniz arkadaşlarınızla birlikte ant içtiniz. Yemininiz hayırlı ve uğurlu olsun."

Konuşmaların ardından tören geçişi yapıldı ve gençlere terhis belgeleri verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: