Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı

Ordu'da 30 engelli, "temsili askerlik" uygulamasıyla yemin ederek bir günlük temsili askerlik yaptı.

Ordu'da 30 engelli, "temsili askerlik" uygulamasıyla yemin ederek bir günlük temsili askerlik yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, "Engelliler Haftası" kapsamında düzenlediği engelli vatandaşların ve ailelerinin kısa süreyle de olsa kışla ortamını yaşamalarına olanak sağlayan "temsili askerlik" uygulaması çerçevesinde aileleriyle Ordu Jandarma Komutanlığına gelen 30 engelli genç, askeri kıyafetler giyerek yemin için tören alanına geçti.

İl Jandarma Komutanı Albay Şeref Çakmak, burada yaptığı konuşmada, anayasada vatan hizmetinin her vatandaşın hakkı ve ödevi olarak düzenlendiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Askerlik görevini yerine getiren bireylerin bunun haklı gururunu ömür boyu taşıdığını ifade eden Çakmak, şöyle konuştu:

"Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ayrılmaz bir parçası olan Türkiye Cumhuriyeti jandarması saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen vatandaşlarımız, heyecan ve coşkuyla asker elbiselerini giymiş ve kahraman birer Mehmetçik olarak karşımızda onur ve gururla durmaktalar. Askerlik her Türk gencinin yapması gereken bir görevdir. Bugün onlara kısa da olsa kutsal askerlik görevinin gururunu ve onurunu yaşatmaktan mutluluk duyuyoruz"

Çakmak'ın konuşmasının ardından silah üzerine ellerini koyarak yemin eden engelli askerlere Vali Orhan Düzgün tarafından tezkere belgesi künyeleri verildi.

Törende ayrıca İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde yer alan çeşitli dokümanlar sergilendi.

Muhabir: Hayati Akçay - Gökhan Gücüklüoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: