Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı

 Engelliler Haftası ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın 175. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 27 engelli, bir günlük askerlik heyecanı yaşadı.

Engelliler Haftası ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın 175. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 27 engelli, bir günlük askerlik heyecanı yaşadı. İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlen yemin törenine, Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya ve engelli yakınları katıldı. Engelliler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yemin etti. Engelli askerler adına konuşan Uğur Keskin, Türk milletinin gözbebeği kahraman ordusunun mensubu olmaktan gurur duyduğunu belirtti. Engelli oldukları için bu zamana kadar hep askerlik anısı dinlediklerini dile getiren Keskin, "Biz engelli olduğumuz için hep başkalarının askerlik anılarını dinledik ama artık bizim de anlatacak anılarımız olduğu için çok sevinçliyiz. Bizlere bu fırsatı sağlayan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı. Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya ise askerliğin sağlıklı her Türk erkeği için zorunlu olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "Askerlik Türk ulusu için bir onur vesilesidir. Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gururunu ömür boyu taşımaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından askerlik hizmetini yapamayıp, askerlik özlemi çeken engelli vatandaşlarımıza bir gün süreli temsili askerlik yaptırma faaliyeti 2002 yılından itibaren Engelliler Haftasın'da icra edilmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan Türkiye Cumhuriyeti jandarması saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen engelli vatandaşlarımız, heyecan ve coşkuyla asker üniformaları giymiş, kahraman birer mehmetçik olarak karşınızda gurur ve onurla durmaktadır." Konuşmaların ardından engelli askerlerin terhis belgeleri verildi ve tören geçişi yapıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: