Engellilerin Gölcük Donanma Komutanlığı'nda Bir Günlük Askerlik Heyecanı

Engelliler Haftası dolayısıyla Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı'nda düzenlenen törende 33 engelli yemin ederek bir...

Engelliler Haftası dolayısıyla Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı'nda düzenlenen törende 33 engelli yemin ederek bir günlüğüne askerlik yapmanın sevincini yaşadı.

Gölcük Donanma Komutanlığı, Deniz Ana Üs Komutanlığı'ndaki törene Deniz Ana Üs Komutanı Tuğ Amiral Muhittin Ergün, Kurmay Başkanı Hasan Aykut Şenses ve diğer rütbeliler ile engelli askerlerin aileleri katıldı.

Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Muhittin Ergün, törende yaptığı konuşmada Anayasanın 72'nci maddesi uyarınca vatan hizmetinin her Türkün hakkı ve ödevi olduğunu hatırlatarak, engellilerin de bu hakka sahip olduklarını ve engelliler haftası kapsamında 33 erin yemin ederek terhis belgesi alacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Yemin sonrası rütbeliler ile yemin eden engelliler hep birlikte bir hatıra fotoğrafı çektirdi. Fotoğraf esnasında Down Sendromlu 37 yaşındaki Hüseyin Yıldırım bir anda kayarak Deniz Ana Üs Komutanı Muhittin Ergün’ün önüne geldi. Samimi hareketlerde bulunan Yıldırım herkesi kahkahaya boğdu.

"ASKER OLAMADIM AMA VAR GÜCÜMLE ÇALIŞARAK DENİZ KUVVETLERİ GENEL KOMUTANLIĞI'NDA SİVİL MEMUR OLARAK İŞE BAŞLADIM"

Tören sonrasında neler hissettiği sorulan engelli askerlerden Fenil Katarin ismi verilen karaciğer rahatsızlığı nedeniyle hiçbir şey yiyemeyerek özel mamar ve haplar ile beslenen Serkan Çaylak, gözyaşlarına boğuldu. Çaylak, “Bugün çok mutluyum. Mutluluğumu anlatamam. Formayı giyemesin asker olmasın diyorlardı. Asker olamadım. Ama var gücümle çalışarak Deniz Kuvvetleri Genel Komutanlığı'nda sivil memur olarak işe başladım. Bu formayı giymek istiyordum. Türkiye’de evlenecek insanlara askerlik yapıp yapmadığı sorulur. Bundan sonra bende çakı gibi askerlik yaptım diyeceğim. 1 günlükte olsa bize bu imkânı veren, bu özel duyguları yaşamamızı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Serkan’ın babası Erkan ve annesi Nejla Çaylak'ın da oldukça duygulandığı görüldü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: