Engellilerin sorunları çalıştayda ele alındı

TMMOB tarafından düzenlenen 'Engelli Mühendis Mimar Şehir Plancıları Çalıştayı' Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirildi....

TMMOB tarafından düzenlenen 'Engelli Mühendis Mimar Şehir Plancıları Çalıştayı' Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Alaeddin Aras’ın oturum başkanlığını yaptığı çalıştaya, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden Fatma Gökmen, Engelliler Konfederasyonu’ndan Hasan Tatar ve ODTÜ’den Claire Özel konuşmacı olarak katıldı. Çalıştayda engellilerin günlük yaşamda karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.
Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak konuşmasında özellikle, yapılan yanlışlıklara, çözüm yollarına ve belediyenin konuyla ilgili çalışmalarına dikkat çekti. Sorunların bilgi ve eğitim eksikliği, mevzuat, standartlar, denetim, konunun yeniliği, yerel yönetimlerin idari yapılanmasından kaynaklanan sorunlar, altyapı kuruluşları arasındaki koordinasyonsuzluk ve taşıt öncelikli ulaşım politikaları olduğunu söyleyen Atak, "Çözüm için bilinçlendirme ve bilgilendirmenin yanı sıra örnek uygulamalar çok önemli. Biz Çankaya Belediyesi olarak, ilçemizde engellilere yönelik sorunları ortadan kaldırabilmek için idareci ve teknik elemanlarla seminerler düzenliyor, bordürlerin en fazla on beş santimetre yüksekliğinde olmasını sağlıyor, çeşitli bilgilendirici kılavuzlar hazırlıyor ve seyyar kaldırım işgallerini önlemeye çalışıyoruz. Ayrıca, görme engelliler için bazı bölgelerde engelsiz takip izi de oluşturduk." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz