Engellilerin Tekerlekli Sandalye Sevinci

Mavi kapak toplama kampanyasına katılan bir grup öğrenci, Engelliler Haftası'nda 5 adet tekerlekli sandalyeyi engellilere hediye etti. Ayrıca bir alışveriş

Mavi kapak toplama kampanyasına katılan bir grup öğrenci, Engelliler Haftası'nda 5 adet tekerlekli sandalyeyi engellilere hediye etti. Ayrıca bir alışveriş merkezi de 5 adet akülü sandalye hediye etti.

Bursa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Özürlüler Haftası dolayısıyla Vali Şahabettin Harput'un katılımıyla Çarşamba Hükümet Konağı Konferans Salonunda engelliler için program düzenlendi.

Programda, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Engelliler Birimi Koordinatörü Claire Özel tarafından 'Engelsiz Bilinç Eğitimi' konusunda bir sunum yapıldı.

Reklam
Reklam

Mavi kapak toplama kampanyasına katılan Eğitim Fakültesi İlköğretim Okulu ile Özlüce Anadolu Lisesi öğrencileri, 5 adet tekerlekli sandalyeyi engellilere hediye etti. Ayrıca bir alışveriş merkezi de 5 adet akülü sandalye hediye etti.

Bursa'nın engelliler üzerine, üç yıldır cumhurbaşkanlığı tarafından ödül alan tek il olduğunu ifade eden Harput, "Bu ödül sizindir, bu ödül sivil toplumundur. Bu işi dert edinen, bu işle dertlenen inanların hakkıdır" diye konuştu.

Programda, 2011-2012 eğitim-öğretim yılı içerisinde 78 adet özürlü üniversite öğrencisine burs veren firmalara teşekkür belgesi verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: