Engellilerin temel ihtiyaçlarını görebilmeleri büyük kazanım

Beyaz Ay Derneği Niğde Şube Başkanı Mesut Alkan, verecekleri eğitim sayesinde engellilerin kimseye muhtaç olmadan...

Beyaz Ay Derneği Niğde Şube Başkanı Mesut Alkan, verecekleri eğitim sayesinde engellilerin kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri ve kendi temel ihtiyaçlarını görebilmelerinin büyük kazanım olduğunu söyledi.
Dünya Engelliler Günü dolayısıyla merkeze bağlı Alay kasabası Alay İlköğretim Okulu'nda özel bir program yapıldı. Okulun tiyatro kulübü öğretmenleri Sümeyye Sabuncu ve Hatice Yağmur tarafından düzenlenen programda duygusal anlar yaşandı.
Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen programa Milli Eğitim Bakanlığı Baş Denetçisi Suhal Erat, Millî Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Şahin Mercan, İl Sağlık Müdür Vekili Ömer Önal, Alay Belediye Başkanı Şenol Soylu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan, Çiftlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, çok sayıda okul yöneticisi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Programda konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, 'Eğitim Her Engeli Aşar' kampanyası çerçevesinde çalışmaların ara verilmeden sürdürüldüğünü belirterek, “Aslında her insan bir engelli adayıdır. Bunun bilincinde olarak devletimizin ülke genelinde ve Niğde’de engelliler için önemli çalışmaları var. Özellikle Beyaz Ay Derneği ile Engelliler Derneği engelliler için önemli etkinlikler ve faaliyetler yapıyor. Engellileri dışlamadan onlarla birlikte hayatın içinde yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Bu tür programları engelli bireylere duyarlılık ve farkındalık oluşturmak amacıyla çok önemsiyoruz.” diye konuştu.
Program, Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin halk oyunu gösterisi ile başladı; Hüdavent Hatun İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunu gösterisi ve Aşuk ile Maşuk gösterisiyle devam etti.
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Beyaz Ay Derneği Niğde Şube Başkanı Mesut Alkan, programda 'Engellilerin hayatımızdaki yeri' konulu kısa bir konferans verdi. Engellilerin topluma kazandırılması, insan haklarının tam ve eşit sağlanması, toplumda engellilere karşı duyarlılık ve bu konuda toplum bilinci kazandırılması amacıyla uygulanan 'Eğitim Her Engeli Aşar' projesinin iki yılını geride bıraktıklarını belirterek, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızın saygıdeğer eşleri Hayrunnisa Gül hanımefendinin himayelerinde; Milli Eğitim Bakanlığı ve Devlet Bakanlığının destekleri ve Beyazay Derneği tarafından Eğitim Her Engeli Aşar kampanyası başlatılmıştı. Üç yıl sürecek bu kampanyanın iki yılını geride bıraktık, üç yılda hedeflenen noktayı daha şimdiden geçtik bile. Sizler, bizler ve hepimiz; bu kampanyanın içerisinde gönüllü ve etkin birer kişi olarak bulunmaktayız. Bu çalışmalara destek vermek başta insani bir görev, aynı zamanda sosyal bir sorumluluktur. Onlara vereceğimiz eğitim sayesinde onların hayata bağlanmaları, mutlu olmaları, kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri, kendi temel ihtiyaçlarını görebilmeleri büyük bir kazanımdır.”
Türkiye’de ve dünyada görmeyen, duymayan, konuşamayan, yürüyemeyen gibi engellere sahip, fakat sanatta, sporda, siyasette, bilimde, iş hayatında bugün çok önemli yerlerde bulunan yüz binlerce engellilerin olduğunu ifade eden Alkan, “Onların diğerlerinden tek farkı; eğitime olan inançlarıydı” diye konuştu.

Reklam
Reklam

HERKES, HER KURUM ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI
Engellilerin hayata bağlanması için her kurumun ve herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurgulayan Beyaz Ay Derneği Niğde Şube Başkanı Mesut Alkan, dernek olarak yaptıkları faaliyetleri şöyle anlattı: “Tüm sivil toplum kuruluşları gibi Beyaz Ay Derneği Niğde Şubesi olarak İş-Kur ile ortaklaşa, Görme Engelli kardeşlerimize yönelik 360 saatlik bilgisayar kullanım kursu düzenledik ve sertifika verdik. Hafta sonu tatillerinde yine liselerde okuyan görme engelli öğrencilerimize yönelik bu kursu tekrarlayacağız. Ayrıca dernek olarak büro yöneticiliği ve danışmanlık kursu planladık, mart-nisan ayları için bu kursu başlatacağız. Alay kasabamızda böyle güzel bir program düzenleyerek toplum bilinci kazandırmaya katkı sağlayan okul yönetici ve öğretmenlerimize, Belediye Başkanımıza, bu programda bizleri yalnız bırakmayan Niğde Polis Meslek Yüksek Okulumuz, Hüdavent Hatun İşitme Engelliler Okulumuz yönetici ve öğretmen ve öğrencilerine gönülden teşekkür ediyorum. Bizler de hangi tür engelli olursa olsun onları gizlemeden, onları dışlamadan, topluma kazandırmak için eğitimlerinin önemli olduğunu, özellikle de bu eğitimleri konusunda geç kalmadan, vaktinde eğitime kazandırılmaları için gayret içerinde olacağız. Hayatı birlikte paylaşacağız. Şunun altını çizerek söylüyorum ki her birimiz her şeyi değiştiremeyiz ama her birimiz bir şey değiştirirsek çok şeyi değiştireceğimize inanıyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz