Engelsiz Çankaya Şenliği

Çankaya Belediyesi'nin engelli haklarına dikkat çekmek için düzenlediği Engelsiz Çankaya Şenlikleri, çok sayıda engelliyi ve...

Çankaya Belediyesi'nin engelli haklarına dikkat çekmek için düzenlediği Engelsiz Çankaya Şenlikleri, çok sayıda engelliyi ve onlara destek veren sanatçıları, bir araya getirdi.

Engelsiz Çankaya Şenlikleri'nin açılış konuşmasını yapan Çankaya Belediyesi Başkanvekili Ertuğrul Şenoğlu, uluslararası bir toplantı dolayısıyla şenliğe katılamayan Başkan Bülent Tanık'ın selamlarını ileterek, çalışmalarından bahsetti. Şenoğlu, "Gönlümüzdeki hedefimiz; engelli yurttaşlarımızın önündeki engelleri kaldırarak, yapılan düzenlemelerin ardından cadde ve sokakları, işyerlerini engelsizmişçesine kullanabilecekleri mekanlara dönüştürmek, Yeni Toplumcu Belediyecilik anlayışımız gereği onları gerek sosyal gerekse üretim alanında yaşama katmaktır" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Zihinsel Özürlüler Federasyonu, Sosyal Yaşamı Güçlendirme Derneği - Çengel Atölye, Şizofreni Hastaları ve Yakınları Dayanışma Derneği, Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü, MS Derneği, Kas Hastalıkları Derneği, Anadolu Tüm Engelliler Derneği, Happy Kids - Mutlu Birey - Yaşam Boyu Öğrenme Merkezi, LÖSEV - Lösemili Çocuklar Vakfı, AŞDER- Ankara Şizofreni ile Yaşamayı Öğrenme ve Destekleme Derneği, Nimet Doktor Meto Otistik Çocuklar Okulu, Altınokta Körler Derneği Ankara Şubesi, Benim Dünyam Özel Eğitim Merkezi, Cochlear Implant Derneği, İlgi Otizm Derneği ve Zihinsel Engellileri Koruma ve Aileleri ile Dayanışma Derneği'nce kurulan standlarda yurttaşlara bilgi verilirken, özellikle çocuklu ailelerin standlara yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

SANAT DOLU BİR GÜN

Sabahın erken saatlerinden itibaren hazırlıklarına girişen atölyeler; gün boyu resim, heykel çalışmaları ile çocuk-yaşlı demeden etkinlikleri izleyen Ankaralılarla çeşitli performanslar sundu. Kurulan sahnede ve yaya bölgesinin muhtelif köşelerinde sunulan müzik dinletisi ve dans gösterileri ise, beğeni topladı.

Reklam
Reklam

Engelsiz Çankaya Şenlikleri kapsamında Yener, Ais Ezhel, Indigo, Kamufle, Derya, Joker, Aga B, Grogi, Funked Up, Keişan, Araf, Terrible Alpaslan, Lider, Uur, Hasat ve Dj. Suppa gibi genç müzisyenler ve gruplar da sahne alarak engellilere destek verip Ankaralılara müzik dolu bir gün yaşattılar.

Görme engelli Çankaya Belediyesi Meclisi Üyesi Halil Köseler de, Engelsiz Çankaya Şenlikleri'nde saksafonuyla sahne alarak caz müziğinin seçkin eserleri ile şenliğe destek veren isimler arasında yerini aldı.

YÜKSEL CADDESİ ŞİZOFRENGİ BİR SERGİYE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

İki gün süren etkinliklerin en önemli köşelerinden biri de Mülkiyeliler Birliği'nin bahçe duvarını sergi panosuna dönüştüren fotoğraf sergisi idi. Uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olarak hazırlanan ve yaşamdan portreler içeren Şizofreni Hastaları ve Yakınları Dayanışma Derneği'nce hazırlanan fotoğraf sergisi beğeniyle izlendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: