"Engelsiz Müzik Grubu"nun hedefi kıtalar arası konser vermek

Van'da, İpekyolu Belediyesi Engelsiz Yaşam Akademisi bünyesinde açılan müzik atölyesine katılan engelliler, "Engelsiz Müzik Grubu" kurdu - Melodika, def, erbane, darbuka, gitar, bağlama ve piyano eğitimi alan engelliler, yaşama müzikle tutunuyor - Görme engelli Bilen: - "Farklı engel gruplarından arkadaşlarla bir araya gelerek müzik yapmak ayrı bir heyecan. Bu grubun büyük bir potansiyeli olduğunu düşünüyorum. En büyük hayalimiz grupla kıtalar arası bir konser dizisi yapmak" - Bedensel engelli Sağlam: - "Burada piyano çalmaya başladım. Şimdi de müzik grubu kurduk. Müzikle ne kadar engelimiz varsa ortadan kaldırdık"

FERHAT TULAN - Van'da açılan müzik atölyesine katılan engelliler, oluşturdukları "Engelsiz Müzik Grubu" ile hem şarkılar seslendiriyor hem de ortak duygularla hareket etmenin mutluluğunu yaşıyor.
İpekyolu Belediyesi Engelsiz Yaşam Akademisince zihinsel ve bedensel engellilere yönelik müzik atölyesi açıldı. Atölye çalışmalarına katılarak melodika, def, erbane, darbuka, gitar, bağlama ve piyano eğitimi alan bedensel engelli 10 genç, "Engelsiz Müzik Grubu"nu oluşturdu.

Haftanın belirli günlerinde atölye çalışmalarına katılarak müzikle zaman geçiren gençler, ortak duygularla hareket etmelerinin yanı sıra zaman zaman davet edildikleri mekanlarda mini konserler de veriyor.

Reklam
Reklam

Atölyede eğitim veren müzik öğretmeni Baran Atabay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilerin hayata tutunmalarına, müzikle katkı sunduklarını söyledi.

Bu anlamda da başarı sağladıklarını anlatan Atabay, şöyle konuştu:

"5 ay boyunca öğrencilerimizle müzik çalışmaları yürüttük. Bu çalışmalar sonucu öğrencilerimizle müzik grubu kurma kararı aldık. Grup ile kısa sürede başarılı çalışmalar yaptık. Bunun dışında 12 öğrencimiz de çeşitli müzik dalında bireysel eğitimlerini sürdürüyor. Onların da kendilerine göre hedefleri var. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

- "En büyük hayalimiz kıtalar arası konser vermek"

Görme engelli Ali Bilen ise eskiden beri müziğe ilgi duyduğunu, atölye çalışmalarına katılmasıyla ilgisinin daha da arttığını ifade etti.

Arkadaşlarıyla kendilerini daha iyi anlatmak için müzik grubu kurduklarını dile getiren Bilen, şu ifadeleri kullandı:

"Farklı engel gruplarından arkadaşlarla bir araya gelerek müzik yapmak ayrı bir heyecan. Bu grup ve burada verilen eğitimlerle birbirimize birçok şey kattık. Bu grubun büyük bir potansiyeli olduğunu düşünüyorum. En büyük hayalimiz grupla kıtalar arası bir konser dizisi yapmak. Büyük yerlerde büyük halklarla buluşarak engellerin olmadığını göstermeye çalışmak. Biz burada müziğe başlama adımını atarken, engellilerin kimseye muhtaç olmadığını ve bu şekilde birbirlerinin eksiklerini tamamlayabileceğini gördük. Biliyorum ki bizim gibi gruplar aracılığıyla toplumdaki engeller kalkacaktır." Bedensel engelli Tuğba Sağlam da "Engelsiz Müzik Grubu"nda müzik yapmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, "Burada piyano çalmaya başladım. İyi ki buraya gelerek eğitim aldım. Şimdi de müzik grubu kurduk. Bu müzikle ne kadar engelimiz varsa ortadan kaldırdık." diye konuştu.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: