Engelsiz Taksiyle Spora Başladılar

Antalya'da, bedensel engellilerin toplumla bütünleşmesi amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete konulan ‘Alo Engelsiz...

Antalya'da, bedensel engellilerin toplumla bütünleşmesi amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete konulan ‘Alo Engelsiz Taksi’ kentin değişik bölgelerinde ikamet eden birçok genci sporla buluşturuyor.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile engellilere yönelik yürüttüğü hizmet ve projelerle adından söz ettiren Büyükşehir Belediyesi’nin, ‘Alo Engelsiz Taksi’ hizmeti takdir topluyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından fiziksel engelleri nedeniyle evinden çıkamayan vatandaşların sosyal hayata erişimlerini sağlamak ve yaşam düzeylerini yükseltmek amacıyla hizmete sunulan proje, engellileri yaşama bağlıyor. Kentin değişik bölgelerinde ikamet eden bedensel engelli gençler, ‘Engelsiz Taksi’ ile sporla buluşturuluyor. Görevli personel eşliğinde evlerinden alınan gençler, Antalya Büyükşehir Belediyesi Bedensel Engelli Basket Takımı antrenörleri eşliğinde basketbol öğreniyor.

Reklam
Reklam

AKAYDIN’A TEŞEKKÜR

Büyükşehir Belediyesi Bedensel Engelli Basket Takımı kaptanı Mehmet Akın ve Öner Erkış ile birlikte antrenmanlarını sürdüren genç sporcular yeni arkadaşlıklar kurmanın ve spor yapmanın heyecanını yaşıyor. Antrenmanlarına devam eden gençlerden yetenekli olanların Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı alt yapısına alınması düşünülüyor.

‘Alo Engelsiz Taksi’ ile hayata tutunduklarını ifade eden engelli bir genç, “Ücretsiz olarak faydalandığımız taksi sayesinde değişik aktivitelere katılıyor spor yapıyoruz. Engelsiz taksi bizleri eve kapanmaktan kurtardı. Bize bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: