Engin Alan'ın avukatı, birlik, beraberlik mesajı verdi

Balyoz davasının tutuklu sanığı emekli Korgeneral Engin Alan'ın Milliyetçi Hareket Partisi'nden milletvekili seçilmesinin ardından yaptıkları...

Balyoz davasının tutuklu sanığı emekli Korgeneral Engin Alan'ın Milliyetçi Hareket Partisi'nden milletvekili seçilmesinin ardından yaptıkları tahliye talebinin reddedilmesi üzerine avukatı Ayhan Nacak, duruşma salonu önünde basın açıklaması yaptı. Seçim sonrasi Türkiye'de gerginlikler yaşandığını dile getiren avukat Nacak, herkesin söyledikleri ile eylemlerine dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Alan'ın tahliyesine ilişkin taleplerinin mahkeme tarafından reddedilmesini doğru bulmadıklarını belirten Nacak, "Engin Alan Paşa, sadece hayırlı olsun demekle yetindi." dedi.

Reklam
Reklam

Balyoz davasında taleplerin değerlendirilmesi, tahliye taleplerinin reddedilmesinin ardından MHP'den milletvekili seçilen sanık Engin Alan'ın avukatı Ayhan Nacak, duruşma salonunun önünde basın açıklaması yaptı. Verilen kararı doğru bulmadığını belirten Nacak, "Yarın birgün mecliste bir yasa yapılacağı zaman, bir oya ihtiyaç olduğu zaman o gün o kişi içerideyse o kanunun o gün çıkma ihtimali mevcut değildir." dedi.

Halkı gerecek hareketlerden hem kişilerin, hem kuruluşların hem de mahkemenin kaçınması gerektiğini kanaatinde olduğunu belirten Nacak, "Şu anda Türkiye seçimden sonra maalesef çok gergin bir ortama girmiş durumdadır. O sebeple herkesin beyanına ve eylemine çok dikkat etmesi gerekmektedir. Bu nedenle ben mahkemenin kararına yine de saygılı olmak zorunda olduğumuzu hissediyorum. Bir üst mahkemeye itirazda bulunacağız. Herkesin yasalara uygun, yasalara saygılı bir şekilde hareket ettiği takdirde Türkiye'deki gerilimin azalacağı kanaatini taşıyorum." diye konuştu.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, kararlarına şu ana kadar hep oy birliği ile aldığını belirten Nacak, tahliye talebinin reddi konusunda mahkemenin, Anayasa'nın 83. ve 14'üncü maddelerindeki istisna duruma katıldıklarını ve bunu da gerekçe gösterdiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Anayasa'nın yorumlanırken geniş manada yorumlanması gerektiğini dile getiren avukat Nacak, "Anayasa'nın sadece iki maddesine bağlı kalarak yorum yaptığınız zaman yanlışlığa saplanırsınız. İnsan Hakları Evrensel beyannamesi var. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi var. Ben de diyorum ki, bir kişi suçu sabit oluncaya kadar masum mudur? Evet masumdur. Bir iddianamenin düzenlenmiş olması, o kişinin kesin suçlu olduğuna, kesin bir kanaat getirir mi? Getirmez. O halde meclise seçilmiş bir kişinin, içeride tutulmasının anlamını bir türlü çözemiyorum. Hukukçu olarak anlam da veremiyorum." dedi.

Engin Alan'ın ailesinin zor günler geçirdiğini, damadının çok ağır hasta olduğunu belirten avukat Nacak, "Engin Alan Paşa bütün bunlara rağmen hayırlı olsun dedi. Başka herhangi birşey söylemedi." diye konuştu.

Sanık Engin Alan'a destek vermek için duruşmaya izleyici olarak katılan MHP ilçe teşkilat başkanları, Nacak'ın konuşmasının son bölümünde, kendisine bozkurt işareti yaparak destek verdiler. Nacak'ın açıklamasının ardından bu grup, "Biz, biz, biz, Alparslan Türkeş'in askerleriyiz." ve "Bozkurt Alan dışarı" şeklinde sloganlar attı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz