Enkaz altında 3 günlük yaşam savaşı

Bartın'da çöken boş binanın enkazının altında kalan 63 yaşındaki Halil Özmen, 3 gün sonra sağ olarak kurtarıldı.

Bartın'da çöken boş binanın enkazının altında kalan 63 yaşındaki Halil Özmen, 3 gün sonra sağ olarak kurtarıldı. Eksi 6 derecede yaşam mücadesi veren Özmen'in kar suyuyla hayatta kalmayı başardığı belirtildi.

Bartın'da 5 gün boyunca etkili olan kar yağışı nedeniyle metruk haldeki bina çöktü. Bir süredir evi olmadığı için boş binada kalan Halil Özmen enkazın altında kaldı. Geçimini çöp toplayarak sağlayan Halil Özmen, eksi 6 derecede 3 gün boyunca kar yiyerek yaşama tutundu.

Özmen'in imdat çığlıklarını bölgede temizlik yapan vatandaşlar fark etti. İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Dinleme yoluyla yapılan tespitin ardından harekete geçen ekipler, uzun uğraşlar sonucu Özmen'i bulunduğu yeri belirledi. Karları elleriyle temizleyip enkazı kaldıran polis ve itfaiye ekipleri, Halil Özmen'i 3 adet yorgana sarılmış halde buldu. Enkaz altından çıkarılan Halil Özmen'in ilk sözleri, "Üşüyorum. Bana yardım edin" oldu.

Reklam
Reklam

Halil Özmen, olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından battaniye ile sıkıca sarılarak Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerinde yapılan araştırmada, Özmen'e ait olduğu belirlenen 32 lira para bulundu.

Eksi 6 derecede enkaz altında yaşam savaşı | www.mynet.com/video

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz