Enkaz altından 4 kişinin cesedi çıkarıldı

Diyarbakır'daki askeri lojmanda meydana gelen patlama sonucu enkaz altından 4 kişinin cesedi çıkarıldı. Enkaz altında olduğu bildirilen 4 kişinin kurtarılması için çalışmalar sürdürülüyor.

Edinilen bilgiye göre, 7. Kolordu Komutanlığı Kurtoğlu askeri lojmanlarındaki Şahinkaya apartmanında kalorifer kazanının patlaması sonucu meydana gelen çökmenin ardından başlatılan kurtarma çalışmaları Genelkurmay Başkanlığı Doğal Afet Arama Kurtarma Birliği'nin de katılımıyla devam ediyor.

Eğitilmiş köpeklerin de kullanıldığı kurtarma çalışmalarında 2'si çocuk 4 kişinin cesedine ulaşıldı. Enkaz altından çıkarılan cesetler Diyarbakır Asker Hastanesi morguna kaldırıldı.

Reklam
Reklam

Lojmandaki patlamayla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Kara Kuvvetleeri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, şöyle konuştu:

"Olayın başlangıcında enkaz altında 8 kişinin kaldığı tespit edilmişti. Şu ana kadar maalesef bu 8 kişiden 4 kişiye ulaşıldı. Ulaşılan 4 kişi de hayatını kaybetmiş durumda. Şu an enkaz altında 4 kişinin olduğunu biliyoruz. Genelkurmay Başkanlığımızdan gelen DAK taburu ve sivil savunma unsurları enkaz altında kalan 4 kişiye erişmek üzere gayretini devam ettirmektedir. Arama ve kurtarma faaliyetleri gece süresince de devam edecektir."

Bu arada olayda üsteğmenin ölen eşinin adının Halime Polat, çocuklarının da Ada ve Kana olduğu öğrenildi.

Enkazdan cesedi çıkarılan diğer kişinin kimliğinin ise henüz belirlenemediği bildirildi.