Enkazdan cesetler çıkarılıyor

Deprem bölgesinde arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Saat 04.32'de merkez üssü Karakoçan ilçesi Başyurt beldesinde 6.0 büyüklüğünde şidetli bir deprem meydana geldi.

[

****](http://video.mynet.com/habervideo/Cesetler-enkazlardan-cikariliyor/479634/)

[

****](https://www.mynet.com/deprem-gunler-oncesinden-haber-verildi-110100499095 )

[

****](https://www.mynet.com/iste-depremde-olenlerin-isimleri-110100499042 )

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/elazig-da-siddetli-deprem-elazig-da-siddetli-deprem/5515/139110/)

Reklam
Reklam

[

****](https://www.mynet.com/erdogan-suclu-kerpic-evler-110100499119 )

[

****](https://www.mynet.com/sili-depremi-elazig-depremini-tetikledi-110100499097 )

Yerin 5 kilometre altında meydana gelen sarsıntı,yaklaşık 1 dakika sürdü. Depremde ilk belirlemelere göre 51 kişi yaşamını yitirdi, 70'e yakın kişi de yaralandı.

Ancak yaralılar arasında durumu ağır olanlar da var ve ölü sayısının artmasından korkuluyor. Enkaz altında kalanların da olduğu belirtiliyor. İl Sağlık Müdürü Zeki Güngör enkaz bölgesinden açıklamalarda bulundu.

ERZİNCAN'DA CAMLAR KIRILDI

Erzincan kent merkezinde de hissedilen 6,0'lık deprem nedeniyle bazı binaların camlarında çatlaklar oluştu. Sarsıntı, Tunceli, Malatya, Bingöl, Erzurum ve Diyarbakır'da da hissedildi.

OKULLAR TATİL

Artçı sarsıntılar nedeniyle Elazığ'da okullar tatil edildi. Tunceli'de de eğitime iki gün ara verildi. Kentte eğitim, 10 Mart'ta yeniden başlayacak.

Reklam
Reklam

HASARLI BİNAYA GİRMEYİN!

Öte yandan, 6.0 büyüklüğündeki ilk depremin ardından artçı sarsıntıların yaşanmasına devam ediliyor.

Buna göre, en son saat 10.43'te hissedilen 2.7 şiddetindeki artçı sarsıntıyla birlikte bugün Elazığ'da yaşanan artçı depremin sayısı 41'e ulaştı.

KURTARMA EKİPLERİ BÖLGEDE

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından bölgedeki hasarlı yapılara can güvenliği açısından girilmemesi gerektiği belirtilirken, Ankara, Kayseri ve Van'dan 3 ambulans helikopterin bölgeye intikal ettirildiği belirtildi.

Bölgede toplam 23 araç, 127 arama-kurtarma personeli ile çevre il ve ilçelerden çok sayıda ambulans ve 82 kişilik medikal kurtarma-sağlık ekibinin çalışmalara devam ettiği bildirildi.

KIZILAY'DAN KRİZ MERKEZİ

Kızılay tarafından Ankara'daki Afet Operasyon Merkezi'nde de kriz masası oluşturuldu.

Kızılay tarafından 230 çadır, 1000 battaniye, 20 mevlana evi, 2 seyyar mutfak, 18 personel de bölgeye sevk edildi. Bölgede ortaya çıkabilecek kan ihtiyacının karşılanabilmesi için bölgeye yakın kan merkezleri de alarm durumuna geçirildi.

Reklam
Reklam

Kızılay, Diyarbakır ve Malatya kan merkezlerinden bölgeye kan sevkıyatı için hazırlıklar da tamamlandı. Bölgeye ulaşan afet müdahale ekibi yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.

Ayrıca bölgeye gönderilen seyyar mutfaktan halka ve kurtarma çalışmalarına katılan görevlilere sıcak yemek dağıtımı yapılacak.

BAKANLAR BÖLGEDE

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve bazı bölge milletvekilleri ile birlikte deprem bu sabah deprem bölgesine ulaştı.

Yetkililerden kısa süre bilgi alan bakanlar, daha sonra askeri helikopterle Karakoçan ilçesi Başyurt beldesi Okçular köyüne hareket ettiler.

KÜTAHYA VE HATAY DA SALLANDI

Öte yandan, Kütahya ve Hatay’da da depremler oldu. Dün akşam saat 22.58'de, merkez üssü Kütahya olan 3,7 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde merkez üssü Yakacık olan ve 8.2 km derinlikte 3,8 büyüklüğünde hafif şiddette bir deprem de meydana geldi.