Ensar Vakfı Çorum Şubesi'nden Ak Parti'ye 4+4+4 Teşekkürü

Ensar Vakfı Çorum Şubesi yöneticileri, 4+4+4 yeni eğitim sistemi dolaysıyla AK Parti Çorum İl Başkanı...

Ensar Vakfı Çorum Şubesi yöneticileri, 4+4+4 yeni eğitim sistemi dolaysıyla AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan'ı ziyaret etti.

Ensar Vakfı Çorum Şubesi Başkanı Halil İbrahim Aşgın, yeni eğitim sisteminin hayata geçirilmesini sağlayan AK Parti'ye teşekkür etti.

4+4+4 sistemiyle birlikte eğitimde devrim niteliğinde reform yapıldığını dile getiren Aşgın, yeni sistemi önemsediklerini söyledi. Sürecin baştan sona takipçisi olduklarını dile getiren Aşgın, bu süreçte bir grup insanın yeni eğitim sisteminin Türkiye'de istenmediği gibi bir havaya oluşturmaya çalıştığına dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin kaderinin belirlenmesi ve geleceğinin şekillenmesinde önemli bir adım atıldığını kaydeden Aşgın, 4+4+4'le AK Parti'nin sivilleşme noktasında da önemli bir çalışmaya imza attığının altını çizdi.

28 Şubat sürecinde kapalı kapılar ardında eğitim sisteminin kesintisiz olarak 8 yıla çıkarıldığını hatırlatan Ensar Vakfı Çorum Şube Başkanı Halil İbrahim Aşgın, "Milletin değerlerine darbe vuruldu. AK Parti'ye bu konuda yöneltilen eleştirileri yersiz buluyorum. 28 Şubat sürecinde Türkiye'de değil dünyada ilk kez eğitimle ilgili bir yasa eğitim komisyonunda değil, plan bütçe komisyonunda görüşüldü. AK Parti'ye kamu vicdanı adına teşekkür ediyoruz" dedi.

Yeni yasanın Türk eğitim sisteminin evrensel normda, dünya standartlarında bir konuma ulaştığının altını çizen Aşgın, "Yeni sistem yönlendirmeye dayalı bir sistem. Seçmeli dersler bireyler adına olumlu. Demokratik olgunluk anlamında önemsiyoruz. Din eğitimi, öğretimi devlet gözetiminde olmalı. Bugüne kadar devlet denetiminde yapılan din eğitimlerinde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Aşgın, ayrıca hafızlık eğitimi konusunda da bir düzenleme yapılmasını istedi.

YENİ EĞİTİM SİSTEMİYLE TÜRKİYE'NİN ÖNÜ AÇILACAK, DAHA HIZLI ADIMLARLA HEDEFİNE ULAŞACAK

AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ise, Türkiye'nin 2023 hedefinin yakalanmasında eğitimin önemli bir aktör olduğunu belirterek, yeni eğitim sistemiyle birlikte Türkiye'nin önünün açılacağını, daha hızlı adımlarla hedefine ulaşacağını söyledi.

Ceylan, 4+4+4 yeni eğitim sistemiyle yıllardır zulüm haline dönüşen katsayı sorunun da ortadan kalktığının altını çizerek, öğrencilerin artık daha rahat tercih yapma imkanına kavuştuğunu söyledi.

Yeni eğitim sisteminde hiçbir ayrım yapmadan kız-erkek tüm öğrencilere kaliteli bir eğitim vererek hayata hazırlanmasının amaçlandığına dikkat çeken Ceylan, "Bugüne kadar nitelikli bir eğitim sistemi geliştirilebilir ve bireyler yetiştirilebilirdi. 28 Şubat'ta, karanlık günlerde sekteye uğramış. O dönemdeki dayatmalar toplumu yaraladı. Bugün eğitim alanında yaşanan sorunların tümü 28 Şubat ürünüdür" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Yeni eğitim sistemine ilişkin aykırı sesler olabileceğini belirten Ceylan, toplumun büyük bir bölümü tarafından yeni sistemin benimsendiğini vurguladı.

Yeni Anayasa konusunda da açıklamalarda bulunan Ceylan, "Bu konuda halkımıza sözümüz var. Türkiye'nin ayağındaki prangalardan, sırtındaki kamburdan kurtaracağız. Halkımızı merkeze alan bir Anayasaya ülkemizi kavuşturacağız. Bunun için çalışmalar sürüyor" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: