Ensar Vakfı Mehmet Akif Ersoy’u Ve Çanakkale Şehitlerini Anacak

Ensar Vakfı Yatağan Şubesi tarafından düzenlenecek olan konferans ile ‘Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale’ anılacak.Ensar...

Ensar Vakfı Yatağan Şubesi tarafından düzenlenecek olan konferans ile ‘Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale’ anılacak.

Ensar Vakfı Yatağan Şubesi’nin düzenleyecek olduğu konferansa konuşmacı olarak Şair-Yazar Metin Önal Mengüşoğlu katılacak.

Ensar Vakfı Yatağan Şubesi tarafından 8 Mart 2013 Cuma günü saat 20:00’da Güney Ege Linyitleri İşletmesi(GELİ) Müessesesi Müdürlüğü Sosyal Tesisleri’nde Şair-Yazar Metin Önal Mengüşoğlu’nun katılımı ile ‘Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale’ konulu konferans düzenleniyor. Konferans hakkında Ensar Vakfı Yatağan Şubesi yetkilileri; “Ensar Vakfı 1979 yılında İstanbul’da kuruldu. Vakfımızın öncelikli meselesi, insanımızın düşünce, ilim ve ahlak kalitesini yükseltmektir. Vakıf olarak, ülkemiz insanının kalitesini arttırmak için hizmet üreten bir vakıf olmak vizyonunu benimsedik. Bu amaç doğrultusunda eğitim çalışmalarına ve destek seminerlerine öncelik vererek halka hizmet, hakka hizmet düsturu ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. İnsanlığın, insanlık tarihi boyunca geliştirmiş olduğu yüce değerlerden biri, hiç şüphesiz, yardımlaşma ve dayanışma duygusunun sembolü olan vakıflardır. Yaşanabilir bir geleceğin inşası için, eğitim önceliğimizdir. Bu kapsamda Ensar Vakfı Yatağan Şubesi olarak 8 Mart 2013 Cuma günü akşam saat 20:00’da konuşmacı olarak Şair-Yazar Metin Önal Mengüşoğlu’nun katılımı ile ‘Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale’ konulu konferans düzenliyoruz. Konferansımıza tüm halkımız davetlidir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Metin Önal Mengüşoğlu Kimdir?

Şair, yazar. Elazığ'da doğdu. İlkokulu Diyarbakır'da, orta ve liseyi Malatya'da tamamladı (1969). İ. Ü. Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Bursa'da bir süre memuriyetten sonra ticaretle uğraşmaya başladı. Genç yaştaki oğlunu kaybetmesi şairi derin acıya boğdu. Mengüşolu, güzel şiir okumasıyla da ünlüdür.

İlk şiiri 'Unutmak' Yeni İstiklâl'de çıktı. Şiir ve hikâyeleri Yeni İstiklâl, Türk Yurdu, Fikir ve Sanatta Hareket, Aylık Dergi, Çağrı, Defne, Deneme, İslâm Medeniyeti, Millî Gençlik, Kriter, Kelime dergilerinde yayınlandı.

Şiirleri: Ben Asyalı Bir Ozan (1983), Çamurlu Irmak (1986), Hayatımın Bahanesi (1993), Sevda Söze Dönüşmez (1998). Hikâyeleri: Gâvur Kayırıcılar (1973), Dr. S (1986). Romanı: Yerler Mühürlendi (1996). Denemeleri: Ağabeyime Mektuplar (1995), Kimliğin Fotoğrafsız Yaprağı (1999), Harput Şehrengizi (Hatıra-deneme, 2000).

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: