Ensar Vakfı Üyeleri İftar Yemeğinde Buluştu

Ensar Vakfı geçen yıl düzenlediği Hicaz İftarı'nı geleneksel hale getirerek, bu yıl da Hıdırlık Camii...

Ensar Vakfı geçen yıl düzenlediği Hicaz İftarı'nı geleneksel hale getirerek, bu yıl da Hıdırlık Camii bahçesinde, Sahabeler'e komşu olarak gerçekleştirdi.

Peygamber Efendimiz'le aynı sofrada oturan ve O'nunla aynı sofrada iftar eden Sahabeler'in manevi huzurunda, tıpkı Peygamber Efendimiz'le aynı sofrada oturur gibi coşku ve manevi lezzetle geçen tamamlanan iftar, tüm katılımcılardan dua ve teşekkür aldı.

Ensar Vakfı Çorum Şube Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftara çok sayıda davetli, aileleriyle birlikte katıldı. Su, ekmek, hurma, muz ve etli pilavdan oluşan iftar menüsüyle kurulan sofrada, protokol uygulaması olmaksızın omuz omuza oturan davetliler, ezanla birlikte oruçlarını açtı.

Reklam
Reklam

Yapılan duanın ardından davetlilere hitabeden Ensar Vakfı Çorum Şubesi Başkanı Halil İbrahim Aşgın, " Peygambar efendimizle aynı sofrada bulunma şerefine ulaşmış göz bebeğimiz Sahabelerimiz'le bir aradayız. Mekke ve Medine'de kurulan Hicaz İftarı'nın küçük bir boyutunu, bu yıl da Hıdırlık gibi manevi bir merkezde tamamlamanın huzurunu yaşıyoruz. Emek veren, katkı sağlayan ve katılan tüm dostlarımıza gönül dolusu teşekkürlerimi bildiriyorum." dedi.

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Okumuş da, kısa bir selamlama konuşmasıyla, yaşanan güzelliklere işaret ederek, emeği geçenlere teşekkür etti. Okumuş, “Rahmet ve mağfiret ayının, hepimizin kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum. Mübarek insanların huzurunda kurulan bu sofranın güzellik ve bereketini hep birlikte yaşamanın hazzına ulaştık." diye konuştu.

Konuşmaların ardından çay ikramı ile devam eden program, akşam namazının kılınmasından sonra teravih namazına kadar sohbet ve Sahabe ziyaretleri ile devam etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: