Enstrüman Bulamayınca Bardaklarla Ritm Yaptılar

Ankara Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Timpanisti Dinçer Özer ile ortalaşa...

Ankara Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Timpanisti Dinçer Özer ile ortalaşa düzenlenen Dinçer Özer ile 7. Vurmalı Çalgılar Festivali kapsamında pilot seçilen 21 il, 132 okuldan komisyon tarafından yapılan değerlendirme sonucunda yarışmayı kazanan 12 okuldan Balıkesir’i temsilen Kepsut 125. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu da bulundu.

BALIKESİR’DEN BİR İLK

Müzik Öğretmeni Nuri Dağdelen ve Merve Bozbek, Eda Güven, Oktay Avcu, Melisa Yörük, Merve Sarp isimli 5 öğrenciden oluşan ritm grubu bardaklarla hazırladıkları ritmlerle jüride büyük bir hayranlık uyandırdılar. Seçilen okullar geçtiğimiz günlerde Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sahnesinde canlı performanslarını gerçekleştirdi. Müzik Öğretmeni Nuri Dağdelen beraberinde 5 öğrenci ve Kepsut İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Durmuş ile birlikte Ankara’ya giderek Balıkesir'i temsil ettiler. Enstrüman bulamadıkları için bardaklarla ritm gösterisi hazırlayan Müzik Öğretmeni Nuri Dağdelen ve öğrenciler kısıtlı imkanlarla büyük bir başarıya imza attılar. Canlı performansların sahnelendiği Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasında herkesin ilgisini ve beğenisini kazandılar. Küçük bir ilçeden böyle büyük bir yarışmayı kazanarak Balıkesir’i başarıyla temsil eden öğretmen Nuri Dağdelen ve öğrenciler birçok sanatçıdan ve özel okullardan birlikte çalışma teklifi de aldılar. Başarı belgesi ve plaket alan ritm grubuna medya kuruluşları da ilgi gösterirken öğrenci ve öğretmenler kameralara röportaj verdi.

Reklam
Reklam

Kepsut İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Durmuş bu önemli başarıdan dolayı 125. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulunda müzik odası yapılacağını müjdeledi. Müdür Durmuş, "Bu kadar kısıtlı imkanlarla böyle bir gurura bizi ortak eden öğrencilerimizin müzik odası yapıldıktan sonra daha büyük başarılara imza atacaklarını düşünüyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: