Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Bitki Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Nevzat Birişik, "Geçen sene mücadele kapsamında 3 milyon lira destek verdik. Fakat bu sene bunu 15 milyon liraya çıkardık" dedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Tarım ve Gıda Teşkilatı tarafından yürütülen "Entegre Kontrollü Ürün Yönetimi ve Biyolojik Mücadele" ile ilgili çalışmalar, Aksu'nun Kurşunlu köyünde bir serada vatandaşlar ve gazetecilere anlatıldı.
Birişik gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de biyolojik mücadeleyle ilgili çalışmaların en çok Antalya'da yapıldığını bildirdi. Biyolojik mücadeleyle ilgili çiftçilere verilen maddi desteği 5 kat arttırdıklarını belirten Birişik, "Geçen sene mücadele kapsamında 3 milyon lira destek verdik. Fakat bu sene bunu 15 milyon liraya çıkardık" diye konuştu.
Entegre kontrollü ürün uygulamaları ve biyolojik mücadeleyle tarımda ilaç kullanımının azaldığına dikkati çeken Birişik, amaçlarının doğaya, bahçeye ve seraya daha fazla "zehir atmadan" zararlı böcekleri, faydalı böceklerle yok etmek olduğunu söyledi. Birişik, çiftçilerden beklentilerinin mücadele kapsamında sunulan imkanları en iyi bir şekilde değerlendirilmeleri olduğunu belirtti.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Bedrullah Erçin ise Antalya'da 26 bin dekarlık alanda biyolojik mücadele yapıldığını ve 145 bin dekarlık alanda entegre kontrollü ürün yetiştirildiğini ifade etti. Geçen yıl 332 çiftçiye biyolojik mücadele kapsamında 256 bin lira destek verildiğini belirten Erçin, amaçlarının zirai ilaç kalıntılarının en az seviyeye indirilmesi olduğunu söyledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz