EPDK: "Hukuki süreç devam edecek"

ANKARA (İHA) - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Danıştay'ın Petrol Ofisi'ne kestiği 498 milyon 693 bin 80 YTL'lik idari para cezasına ilişkin kararının yürütmesini durdurması ile ilgili olarak, "Yürütmeyi durdurma kararı kurumumuza yapılacak resmi tebligat sonucu gerekçesiyle birlikte değerlendirilecek ve hukuki işlemlere devam edilecektir" açıklamasını yaptı.

Danıştay'ın Petrol Ofisi'nin lisansı olmayan bayilere akaryakıt ikmali yaptığı gerekçesiyle verdiği idari para cezasının yürütmesinin durdurmasının ardından, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yazılı bir açıklama yaptı.

Reklam
Reklam

EPDK'dan yapılan açıklamada, Danıştay'ın verdiği yürütmeyi durdurma kararına ilişkin haberlerde yer alan gerekçelerin değerlendirildiği kaydedildi.

Bu kapsamda Danıştay'ın dağıtım şirketlerinin lisansı olmayan akaryakıt bayilerine ürün ikmali yapmasının kanuna aykırı bir fiil olduğuna hükmettiği belirtilen açıklamada, ancak cezanın Petrol Piyasası Kanunu'nun başka bir maddesinden kesilmesi gerektiği sonucuna varıldığı kaydedildi.

Açıklamada, konuyla ilgili Borsa'ya gönderilen yazıda, "Söz konusu yürütmeyi durdurma kararına ilişkin olarak mahkemece, kurumumuza yapılan resmi bir tebligat bulunmamaktadır. Kurumumuza davaya ilişkin resmi tebligat yapıldığında ayrıca bilgi verilecektir" ifadesine yer verildiği bildirildi. Açıklamada, "Yürütmeyi durdurma kararı kurumumuza yapılacak resmi tebligat sonucu gerekçesiyle birlikte değerlendirilecek ve hukuki işlemlere devam edilecektir" denildi.