EPDK’dan, BOTAŞ ve İnegöl OSB’ye 370 bin TL ceza

İnegöl Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile BOTAŞ arasındaki anlaşmazlık, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından...

İnegöl Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile BOTAŞ arasındaki anlaşmazlık, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından her iki kuruma da ceza kesilmesine neden oldu.
EPDK, BOTAŞ’a 431 bin lira ceza kesti. Cezayla ilgili karar, kurulun son toplantısında alındı. BOTAŞ’la birlikte İnegöl OSB de 370 bin lira ceza aldı. BOTAŞ ve İnegöl’e kesilen cezanın nedeni, doğalgaz basınç düşürme ve ölçümü yapan (RMS) istasyonunun BOTAŞ’a devredilmemesi oldu.
EPDK’nın, her iki kuruma da RMS’nin devir işlemlerinin tamamlanması için uyarı yaptığı, ancak BOTAŞ ile İnegöl OSB yatırım ve devir maliyetleri konusunda anlaşamadıkları için, devir işlemini gerçekleştiremedikleri, bu nedenle her iki kuruma toplam 801 bin TL ceza geldiği belirtildi. EPDK’nın, bir kamu şirketi olan BOTAŞ’a ilk kez ceza kestiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz