Er Meydanı'nda Anadolu Ajansı Tanıtımı

EDİRNE (AA) - Edirne'deki bazı medya kuruluşlarınca, 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için hazırlanan Kırkpınar içerikli 3 dergide, Anadolu Ajansı'nın (AA) Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni 5 dilde yayın yaparak dünyaya duyurduğu yönünde haberlere yer verildi.

Edirne'deki bazı medya kuruluşlarınca, 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için hazırlanan Kırkpınar içerikli 3 dergide, Anadolu Ajansı'nın Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni 5 dilde yayın yaparak dünyaya duyurduğu yönünde haberlere yer verildi. Gündem Medya adına Yavuz Göktaş, Arzu Özdemir, NG Ajans adına Nevser Eraslan, Edirne Haber Gazetesi adına Aybatur Yurk yönetiminde ortalama 3 biner adet basılan dergilerde, AA'nın Kırkpınar Yağlı Güreşleri için özel ekiple çalıştığı, yapılan haberlerin 5 dilde dünyaya duyurulduğu belirtildi. Haberlerin giriş bölümünde AA'nın, Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayan pek çok şölen ve festivali, profesyonel ekipleriyle, fotoğraflı ve görüntülü haberler yaparak izlediği ifade edilerek, "Günlük olaylar, gelişmeler dışında Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacak pek çok şölen, festival gibi organizasyonları da profesyonel ekipleriyle haber, fotoğraf ve görüntülü olarak izleyen Anadolu Ajansı, haberlerini Türkçe yayınının dışında, İngilizce, Rusça, Boşnakça, Arapça dillerine çevirerek servis ediyor. Milyonlarca kişiye hitap eden bu haberler, ulaştığı coğrafyada Türkiye'nin tanınmasına büyük katkı sağlıyor" denildi. -"AA, Kırkpınar'ın dünyaya açılan penceresi" Haberlerde, 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni de dünyanın pek çok bölgesine ulaştıran Anadolu Ajansı'nın, Türk kültüründe önemli yeri olan Kırkpınar'ın dünyaya açılan penceresi konumunu sürdürdüğü vurgulanarak şöyle denildi: "Yağcısından, cazgırına, zembilinden, kispetine pek çok kültürel ögeyi içinde barındıran Kırkpınar, tanıtımı sayesinde, sadece Edirne'nin değil Türkiye'nin de değeridir. Bu kıymetin değerinin daha da artırılması amacıyla tanıtım anlamında yapılacak ne varsa, Anadolu Ajansı bunun yanındadır. Gazeteler, televizyonlar ve internet siteleri başta olmak üzere medyanın tamamına yakını, ayrıca kamu kurumları, bankalar, özel sektörün önde gelen kuruluşları haber ihtiyaçlarını AA'dan karşılıyorlar. AA, 1200'den fazla abonesine, günlük 1450 civarında "rutin", ortalama 70 "özel" haber sunuyor. Bu haberleri günlük ortalama 1000 fotoğraf ve 200 görüntü ile destekliyor. Haberdeki başarısının yanında dünya çapındaki örgütlü yapısını da genişleten AA, Balkanlar, Orta Doğu ve Kafkaslar Bölge Müdürlükleri'nin faaliyete geçmesiyle başarı çizgisini yükseltti. AA, habercilikteki başarısıyla dünyanın en itibarlı ve güçlü ajansları sıralamasındaki yerini yukarılara taşıdı." Kırkpınar kültürü, geçmişten günümüze Kırkpınar ağaları, başpehlivanları, Kırkpınar'ın ögelerinin de anlatıldığı dergiler Tarihi Sarayiçi Er Meydanı ve Edirne kent merkezinde ücretsiz dağıtıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: