Erasmus Bölüm Koordinatörleri Bilgilendirildi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Uluslararası İlişkiler Birimi tarafından, Erasmus Bölüm Koordinatörlerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.Toplantıya...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Uluslararası İlişkiler Birimi tarafından, Erasmus Bölüm Koordinatörlerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Aydın, Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Hüsrev Mennan, Erasmus Kurum Koordinatörü Emine Bol Yazıcı ve AKTS/DS Kurum Koordinatörü Esra Derle Güzel katıldı. Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Hüsrev Mennan toplantının amacını anlattıktan sonra Erasmus Koordinatörlerine özverili çalışmaları için teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Erasmus Kurum Koordinatörü Emine Bol Yazıcı Uluslararası İlişkiler Birimi ve çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra Erasmus Programı ile ilgili yıllık değerlendirme yaptı. Yazıcı ayrıca, 1 Aralık tarihinde başlayacak öğrenci başvuruları öncesi, başvuru ve seçim sürecinde dikkat edilmesi gereken noktaları ve kuralları anlattı, koordinatörlerden gelen soruları cevapladı.

AKTS/DS Kurum Koordinatörü Esra Derle Güzel, koordinatörlere öğrencilerin gittikleri okullarda alacakları derslerin belirlenmesi ve öğrencilerin yurt dışından döndükten sonra yapılacak tanınma işlemleri ile ilgili bilgi verdi.

Toplantının sonunda Prof. Dr. Mahmut Aydın, uluslararasılaşmanın önemine değinerek, Erasmus Programı ile yurt dışına giden ve yurt dışından gelen öğrencilerin yalnızca eğitim almadıklarını, bulundukları ülkenin sosyal ve kültürel ortamını da tanıdıklarını belirterek, öğrencilerin programdan faydalanması için teşvik edilmeleri gerektiğini ve bu konuda bölüm koordinatörlerine büyük görev düştüğünü söyledi. Prof. Dr. Aydın ayrıca, öğrencilerin programdan faydalanmasının arttırılması için, yurt dışında aldıkları derslerin döndükleri zaman bölümlerince tanınmasının önemini ve gerekliliğini vurgulayarak, bu konuda yapılacak uygulamaları anlattı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: