Erbaa Kaymakamı Çakır: Balık yemeye değil, tutmaya teşvik ediyoruz

Tokat'ın Erbaa ilçesi Kaymakamı Erdal Kaçır, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından gelir getirici...

Tokat'ın Erbaa ilçesi Kaymakamı Erdal Kaçır, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından gelir getirici projeler kapsamında dar gelirli ailelere teslim edilmek üzere yaptırılan seralarda incelemelerde bulundu. Kaymakam Çakır, "İnsanlara her zaman yardım yapmaktansa, onları balık tutmaya teşvik ediyoruz." dedi.
Erbaa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında yürütülen gelir getirici projeler çerçevesinde ilçeye bağlı köyler ve merkezde toplam 28 adet seranın yapım çalışmaları sürüyor.
Çalışmaları denetleyen Erbaa Kaymakamı Erdal Çakır, "Dar gelirli aileleri ekonomiye bir birey olarak kazandırmak için yapmış olduğumuz projeyle vatandaşa balık yemeye değil, tutmaya teşvik ediyoruz.” diye konuştu.
Kaymakam Çakır, İlçe Tarım Müdürlüğü teknik personeli ile Hacıpazar köyünde yapımı devam eden sera çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Çakır, "Erbaamızın verimli Kelkit Vadisi'nin bir parçası olması dolayısıyla 2008 yılından itibaren başlatmış olduğumuz vadimizdeki sera varlığının çoğaltılması projesi kapsamında yeni seralarımızın yapım çalışmaları sürüyor. Mevcut seralarımız teslim edildikten sonra üreticilerimize hem yaz hem kış yönüyle rahat bir kullanım sağlayacak." ifadelerini kullandı.
Seralar ile dar gelirli ailelere yeni kazanç kapısı sağlanarak, ekonomiye kazandırılmaları amaçlanmakta. Ekonomiye kazandırılan ailelerin yükü devletin sırtından alınarak kendi ayakları üzerinde durmaları sağlanacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz