Erbaa OSB Hızla Büyümeye Devam Ediyor

Tokat’ın ihracat birincisi Erbaa OSB'de, 5 yeni firmaya daha arsa tahsisi yapıldı. Yeni fabrikaların 2103...

Tokat’ın ihracat birincisi Erbaa OSB'de, 5 yeni firmaya daha arsa tahsisi yapıldı. Yeni fabrikaların 2103 yılında üretime başlamasıyla OSB'de istihdam yapılan kişi sayısı 3 bine ulaşacak.

Erbaa Organize Sanayi Müdürü Bedrettin Şanlı, yeni kurulan 5 fabrikanın dolgu çalışmalarını yerinde inceledi. Şanlı, “Geçen yılın Tokat ihracat şampiyonu Erbaa merkezli bir tekstil fabrikasıydı. 2013 yılının sonlarına doğru OSB bünyesinde faaliyet gösteren işyerlerindeki istihdamın 3 bin kişiye ulaşmasını hedefliyoruz. Bu yıl 5 yeni firmaya yer tahsisi yapıldı. Onlarda hızlı bir şekilde dolgu çalışmalarına başladılar, dolgunun ardından binaların yapılmasına başlanacak. 2013 sonuna doğruda bu işletmelerin faaliyete geçmesi planlanıyor” dedi.

Reklam
Reklam

OSB Müdürü Şanlı, Erbaa Organize Sanayi Bölgesi'nin konum itibariyle Karadeniz’e, İç Anadolu’ya ve Doğu'ya açılan kapının merkezi olduğunu belirterek şunları söyledi: " Organize Sanayi Bölgesi'nin D- 100 karayoluna 3 kilometre uzaklıkta olması ve D-100 karayolunun aktif rol oynaması pozitif ayrıcalıkları. Kalifiye işgücü açısından da yeterli olan ilçe de yatırımcı için cazibe merkezi olmaya devam ediyoruz. OSB'de yeni yapılan yer tahsislerimizle 20’nin üzerinde fabrika çalışıyor. 12 yeni farklı yatırımcı ise dosyalarıyla birlikte yer tahsisi için müracaat yapmış durumda. Bu müracaatları değerlendirilip fabrika açmaları için gereken çalışmaların hızlı bir şekilde yapılmasını sağlayacağız." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: