Erbaa’da 2. Etap Toplu Konut Projesi

Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, gelişip büyüyerek göç alan Erbaa’da artan konut ihtiyacına paralel olarak...

Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, gelişip büyüyerek göç alan Erbaa’da artan konut ihtiyacına paralel olarak 2.Etap Tepeşehir Toplu Konutları'nın inşaatını başlattıklarını söyledi.

Tokat’ın Erbaa ilçesinde belediye öncülüğünde kurulan 2.Etap Tepeşehir Toplu Konut inşaatı başladı. Tarım dışı alanlar ile jeolojik ve jeoteknik açıdan uygun olan yerler ile birlikte topoğrafik açıdan konut yapımına elverişli olan ilçenin güney doğusunda bulunan Tepeşehir Bölgesi, toplu konut uygulama alanı olarak seçildi. 174 bin metrekarelik alanda 165 konut inşaatının 2014 yılı mayıs ayında tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Başkan Yenihan, Erbaa’nın istikrarlı bir şekilde gelişip büyümesi ile beraber göç almaya başladığını belirterek, “Bunun sonucunda artan nüfusa paralel konut ihtiyacının artmasına neden oldu. Ülkemizde konut üretimi TOKİ tarafından yapılmasına rağmen, ilçemizde TOKİ’nin istediği nitelik ve ölçeklerde hazine arazisi olmadığından dolayı yaşanan bu gelişmeler bizi farklı alternatifler ile halkımıza konut üretme eğilimine götürdü. Bu amaçla ilçemizin konut ihtiyacını karşılamak, nitelik ve nicelik açısından daha uygun gördüğümüz Kooperatif modelini seçtik” dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Yenihan, daha önceden de Tepeşehir Konut Yapı Kooperatifi’ni kurarak 3 katlı 34 bloktan oluşan 408 daire olan 1.etabı anahtar teslimi olarak hak sahiplerine teslim ettiklerini hatırlatarak, “1.Etap çalışmaları devam ederken 2.etap 64 adet dublex konut olan Tepeşehir 1Nolu Konut Yapı Kooperatifi’ni kurarak konutları 2011 yılında hak sahiplerine teslim ettik. Bugün ise ilçemizde konut sorunu var mı? sorusuna cevap aramak için konut talep formu hazırlayarak bir nevi anket düzenledik. Aldığımız sonuçlar ile yeniden konut üretimine ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Bu amaçla Tepeşehir 2 Nolu Yapı Kooperatifi’ni kurarak 174 bin metrekare alanda ilk olarak 165 konut daha üretip hak sahiplerine 2014 yılının Mayıs ayında teslim etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: