Erbaa'da "tarımın Durumu Ve Geleceği" Paneli

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, "Tarımda geleneksel üretimden vazgeçip, bilimsel verilere dayalı dünyanın her bir yanına...

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, "Tarımda geleneksel üretimden vazgeçip, bilimsel verilere dayalı dünyanın her bir yanına ihracat yapabilecek ürünler üretecek konuma gelmemiz gerekir" dedi.

Tokat Valiliği ve GOÜ işbirliğinde Erbaa ilçesinde "Erbaa Tarımının Durumu ve Geleceği " adlı bir panel düzenlendi. İkincisi yapılan panelin açılış konuşmasını GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin yaptı. Üniversitenin bölge ve ülkemiz için tarıma katkı sağlayan en önemli kurumlardan birisi olduğunu ifade eden Şahin, akademik ortamda çözüm önerileri üretirken, bölgenin tarımla ilgili sorunlarını çözmek için Erbaa'nın tarımsal geleceğini konuştuklarını söyledi. Vali Şerif Yılmaz ise konuşmasında Tokat'ın birinci önceliğinin tarım olduğunu yineleyerek, "Tarım konusunda Erbaa ilçemizin önemli bir yeri var. Tarımda rekabet edebilmenin en önemli etkenlerinden bir tanesini bu gün gerçekleştiriyoruz. Bizim tarımda geleneksel üretimden vazgeçip, bilimsel verilere dayalı dünyanın her bir yanına ihracat yapabilecek ürünler üretecek konuma gelmemiz gerekir. Ancak Böylelikle yerel kalkınmayı gerçekleştirmiş oluruz."diye konuştu.

Reklam
Reklam

Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan da bu tür etkinliklerin çiftçiler ve Erbaa için çok önemli olduğunu, bu toplantıları fırsata çevirip üretimde ki verimliliği ve kalitenin artırılabileceğini söyledi.

Panele Bağcılık Alanında Prof. Dr. Rüstem Cangi, Sebzecilik Alanında Prof. Dr. Naif Geboğlu, Tarla Bitkileri Üretimi alanında Prof. Dr. Fahri Sönmez, Bitkisel Üretimde Hastalık ve Zararları alanında Prof. Dr. İzzet Kadıoğlu, Hayvan Sağlığı ve Refahı Konusunda Veteriner Hekim Kemal Gümüş konuşmacı olarak katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: