Erbaa’nın Yaş Sebze Ve Meyvede Yüzü Gülecek

Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, sebze halinde yapılacak yeni düzenlemeyle beraber Erbaa’nın bölgedeki pazar payının...

Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, sebze halinde yapılacak yeni düzenlemeyle beraber Erbaa’nın bölgedeki pazar payının yükseleceğini söyledi.

Erbaa Belediyesi toplantı salonunda sebze ve meyve komisyoncusu esnaf bir araya geldi. Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan başkanlığında yapılan toplantıda belde belediye başkanları, köy muhtarları ile sebze ve meyve komisyoncusu esnaflar fikir alış verişinde bulunularak, sorunları ele aldı. Erbaa’dan günlük 100 kamyon sebze ve meyve çıkışı yapıldığına dikkat çeken Başkan Yenihan, ilçedeki sebze ve meyvenin pazarlamasını yapmak istediklerini söyledi. Bu anlamda hasadın başında bir araya gelerek değerlendirme toplantısı düzenlediklerinin altını çizen Başkan Yenihan, “Erbaa’dan günlük 100 kamyon sebze ve meyve yükleniyor. Bu çok büyük bir rakam. Köylerde birkaç esnaf, beldelerde farklı esnaflar, ilçede daha fazla esnaf bu işi yapıyor. Bunun için bu rakam bilinmiyordu. Bu toplantının çıktısı olarak yaptığımız istişareler ile biz böyle büyük bir rakamda sebze ve meyve çıkışı yaptığımızı öğrendik. Bununla beraber gördük ki, sebze halimiz bunun için yetersiz. Köyde bu işi yapan vatandaşlarımızı da bu kota içerisine aldık” dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Yenihan, sebze ve meyvede fiyat birlikteliği yapacaklarını belirterek, “Yeni yapılacak hal ile beraber satılacak sebze ve meyvenin fiyatları anons edilecek. Üreticide tüketicide bu fiyata uymaya çalışacak. Bunlarla beraber meyve ve sebzeden büyük bir kazanç sağlayan Erbaa, bu pastadan daha büyük bir pay alacak. Ticaretini kontrol altına aldıktan sonra, üretimi de geliştireceğiz. Çünkü üreticinin cebine temiz para giriyor. Biz Erbaa Belediyesi olarak tüccarlarımıza destek olmak istiyoruz. Şu anda da onun gereğini yapıyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: