Erbaa’nın yeni genç girişimcileri sertifikalarını aldı

Tokat Erbaa Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen ‘Girişimcilik Kursu’ katılanlara...

Tokat Erbaa Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen ‘Girişimcilik Kursu’ katılanlara sertifikaları verildi. ESİAD Başkanı Tütüncü, “Erbaa’ya 30 yeni girişimci kazandırmanın gururunu yaşamaktayız.” dedi.
Tokat’ın Erbaa ilçesinde girişimcilik kursuna katılan 30 kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Erbaa Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen törene Erbaa Kaymakamı Erdal Çakır, Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, KOSGEB Müdürü Hacı Murat Elyürek, Bafra Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Aydın, Erbaa Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Metin Tütüncü, kurum müdürleri, dernek üyeleri ve kursiyerler katıldı. Sertifika töreni Erbaa Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Metin Tütüncü’nün açılış konuşması ile başladı.
Tütüncü, konuşmasında şunları dile getirdi: “KOSGEB işbirliği ile ESİAD tarafından düzenlenen ‘Girişimcilik Kursu’ ile Erbaa’ya genç ve dinamik 30 yeni girişimci kazandırmanın gururunu yaşamaktayız. Büyüyen ve gelişen Erbaa ekonomisi için çok önemli olan bu kurslarda, teknik donanıma sahip, bilinçli adımlarla kendini ispatlayan bireyler yetiştirmekten gurur duyduğumuzu belirterek kursiyerlerimizi tebrik ediyorum.” Tütüncü, programa katılan protokole ve kursiyerlere teşekkür etti.
KOSGEB Tokat Müdürü Hacı Murat Elyürek, iş adamlarına ve yeni kursiyerlere KOSGEB hakkında bilgi verdi. KOSGEB olarak Tokat ve ilçelerindeki çalışma ve faaliyetlerinden bahseden Elyürek, Erbaa’nın ekonomik gücünü değerlendirdi. Elyürek, bayan kursiyerlerin de bulunduğu girişimcilik kursiyerlerine her yönden destek olacaklarını, belgelerinin kıymetini bilmelerini istedi.
Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, kursiyerleri tebrik ederek, gerek şahsı adına gerekse belediye adına kendilerine düşen vazifeyi yapacaklarını belirtti. Yenihan, ilçede sivil toplum örgütü olarak çok yönlü çalışma yapan ESİAD ailesini de tebrik etti.
Konuk olarak sertifika törenine katılan Bafra Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Aydın, iş tecrübelerinden bahsetti. Aydın, çocukluk döneminden başlayan ticari ve üretime merakının nasıl bu noktaya geldiğini, başından geçen hayat tecrübelerini anlattı.
Sertifika töreni ardından kursiyerler ve protokol üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz