Erbakan Haftası Etkinlikleri Sürüyor

Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı'nın düzenlediği "Erbakan Haftası" etkinlikleri devam ediyor.

Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı'nın düzenlediği "Erbakan Haftası" etkinlikleri devam ediyor.

Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Elemanı Doç. Dr. Seyfettin Erol, Erbakan'ın krizler döneminde siyasete başladığını, kriz döneminde de hayatını kaybettiğini söyledi

Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda konuşan Erol, Erbakan'ın siyasi hayatında krizleri fırsata çevirdiğini belirtti.

"Dış politika kriz yönetiminde lider faktörü, Erbakan örneği" sunumu yapan Erol, "Erbakan Hoca kriz politikalarında herkesle işbirliği yapmıştır. Kıbrıs Barış Harekatı'nda, Cumhuriyet Halk Partisi ile kriz çıkmaması için orada kriz politikası uyguladı. Kriz içerisinde kriz olabilecek bir durumu atlattı. Hoca, gerek haşhaş krizi, gerekse de sonraki krizler ve asgari müdahaleler dahil olmak üzere bir krizde başvurulabilecek tüm yollara başvururdu" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Gazeteci Yazar Mustafa Özcan ise yaptığı konuşmada Prof. Dr. Necmettin Erbakan'la Sultan 2. Abdülhamit'in İslam dünyası için çalışan liderler olduğunu söyledi.

Özcan, "2. Abdülhamit Han, tahta geldiği zaman İslam birliğine muhtaç olunan bir dönemdi. O da, geniş coğrafyalar ile irtibat kurarak, merkezi güçlendirmeye çalışmıştır. Erbakan Hocamız da İslam dünyasının bir çatı altında bulunabilmesi için çeşitli projeleri hayata geçirmiştir" dedi.

Muhabir: Abdullah Doğan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: