"Erbakancılarla CHP işbirliği yaptı"

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi Hüsamettin Korkutata, SP’nin kayyuma devredilmesinde, Necmettin Erbakan yanlıları ile CHP’nin işbirliği yaptığını öne sürdü.

ANKA’ya konuşan Korkutata, Saadet Partisi'nin olağan Genel Kurul'unun iptali için açılan davada parti yönetiminin kayyuma devredilmesini büyük bir üzüntü ile karşıladıklarını ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, milli görüş tarihiden ilk defa böyle bir şey olduğunu söyleyen Korkutata, “Bu mesele bir partinin kongre meselesi olmaktan da çıkmıştır” diye konuştu. Korkutata, Necmettin Erbakan grubunun SP için “bu bizim malımızdır” anlayışıyla hareket ettiklerini belirterek, CHP’yi de ‘Erbakancılarla’ işbirliği yapmakla suçladı. Korkutata şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

“Bu çirkin bir iştir. Üstelik CHP’nin bununla ilgili bütün örnek kararlarını da dosyaya koymuşlar. Bu CHP ve eski arkadaşlarımızın işbirliği ile yapılmış bir harekettir. CHP’nin buna benzer bütün kararları dosyada, herhalde bu kararlar havadan uçup gitmedi ya oraya? Hakimi de etkilemişlerdir.

Necmettin Erbakan’ın oğlu başta olmak üzere 5-6 arkadaşımız Genel İdare Kurulu’na girmedikleri için olaylar buraya gelmiştir. Başka kimse bize herhangi bir suçlama getiremez. Bu kişiler, ‘parti bizim saltanatımızıdır’ diye düşünmüşlerdir. Bu anti-demokratik bir harekettir. Bu bir dava değil, bu bir malı, mülkü savunmak demektir. Menfaat meselesidir bu.

Mahkeme karar vermiştir, bundan sonra partimiz toplanacak, istişare edecek, ona göre karar verecektir.”

Korkutata, yarın parti Genel İdare Kurulunun, öbür gün ise İl Başkanlarının toplanacağını belirterek, nasıl hareket edeceklerine karar alacaklarını kaydetti.

ANKA