Erbakan'dan AKP'ye "karikatürlü" muhalefet

ANKARA (İHA) - Son dönemde AK Parti'ye yönelik eleştiri dozunu arttıran eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, şimdi de karikatürlü muhalefet başlattı.

AK Parti hükümetinin icraatlarını 13 karikatürde yerden yere vuran Erbakan, gittiği her yerde kendisinin de hazırladığı karikatürlerle sunum yapıyor. AK Parti'yi kireç suyuna benzeterek "Sakın aldanma süt başka, kireç suyu başka" diyen Erbakan, karikatürlerinde su bardağını SP, kireç suyunu AK Parti olarak çizdi. SP bardağının altına "İçersen Sultan Fatih olursun", AK Parti bardağının altına ise "İçersen İsrail'e mumya olursun" yazan Erbakan, AK Parti bardağını işaret eden elin üzerine de 'siyonizm' ve 'siyonizme bağlı medya' yazdı.

Reklam
Reklam

Erdoğan ve Baykal arasındaki çekişmeyi "50 yıllık horoz dövüşü" olarak nitelendiren Erbakan, çizdiği karikatürde Baykal'ın eline manevi tahribat bombası yerleştirdi. Baykal ile boks maçı yapan Erdoğan'ın eline bir kelepçe geçirerek IMF'ye bağlayan Erbakan, IMF'nin elinde de manevi tahribat bombası kullandı. Aynı karikatürde Mescid-i Aksa'nın üzerine SP bayrağı dikildi. "AK Parti'nin adaleti" karikatüründe de terazinin bir kefesine "75 milyon insan, 26 milyar dolar", diğer kefesine "26 kişi dolar milyarderi" yazısını yerleştiren Erbakan, eski öğrencilerini 'rantiyeci' olmakla suçladı.

Erbakan, bu konudaki eleştirilerini anlattığı karikatürde de 'Türkiye apartmanı' tasviri yaptı. Apartmanın iki yanına "AK Parti asansörü" ve "SP asansörü" çizilen karikatürde, ellerinde "sıcak para" ve "ithalat parası" yazılı torbalar taşıyan iki kişi, Başbakan Erdoğan'ın "Baksanıza eve girişleri ne kadar arttırdık" sözleri eşliğinde apartmana giriyor. Paralar üzerinde "AK Parti asansörü" yazılı asansörle en üst kattaki "rantiyeci" dairesine, buradan da "siyonizim" yazılı helikoptere yükleniyor. Binanın diğer cephesinde ise "Saadet asansörü" yazısı yer alıyor. Bu asansörle taşınan paralar ise sanayici, esnaf, işçiler, çiftçiler, işsizler, memurlar, dul-yetimlere, emeklilere ve özürlere dağıtılıyor.

Reklam
Reklam