Erbalcı: Talebin Yoğun Olduğu Bölgeler Acilen Imara Açılmalı

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Yapı İnşaat Komitesi Başkanı İbrahim Erbalcı, talebin yoğun olduğu...

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Yapı İnşaat Komitesi Başkanı İbrahim Erbalcı, talebin yoğun olduğu bölgelerin acilen imara açılması gerektiğini söyledi. İmara açılacak yerlerin yüksek katlı ve site şeklinde olması gerektiğini belirten Erbalcı, “Bu sayede şehirlerimiz daha çağdaş, yaşanabilir, güvenli bir kent haline gelebilir.” dedi.

HÜRSİAD ile Kayseri Genç Sanayici İşadamları Derneği'nin (GESİAD)’nin yapı ve inşaat komiteleri 'Ortak Akıl Çalışması' için bir araya geldi. Toplantıda konuşan GESİAD Yapı ve İnşaat Komitesi Başkanı Mustafa Beyoğlu, “Üreten ve istihdam sağlayan sektörlerin önünün açılması için ortak akıl çalışmalarına ihtiyaç duyuyoruz. Daha modern bir şehir ve daha müreffeh bir hayat için neler yapabiliriz diye kafa yoruyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

HÜRSİAD Yapı İnşaat Komitesi Başkanı İbrahim Erbalcı da bu toplantıları sektörün gelişimi adına önemsediklerini vurguladı. Arsa fiyatlarının, kat karşılığı oranlarının aşırı yükseldiğini hatırlatan ve bunun önüne geçmek için konut üretimi alanında yaşanan arsa sıkıntısının giderilmesi gerektiğine işaret eden Erbalcı, "Bu çerçevede talebin yoğun olduğu bölgelerin acilen imara açılması gerekmektedir. İmara açılacak yerler yüksek katlı ve site şeklinde olmalı. Bu sayede şehirlerimiz daha çağdaş, yaşanabilir, güvenli bir kent haline gelebilir." değerlendirmesinde bulundu.

Kalifiye eleman sıkıntısının artarak devam ettiğini söyleyen Erbalcı, mesleki eğitim kurslarının ve ilgili fakültelerin konuya daha ciddi eğilmesi gerektiğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: