Erbil Başkonsolosu Selcen: Adeta ihale takipçisi gibi çalışıyoruz

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Aydın Selcen, Irak’la aradaki tarihi, kültürel ve ekonomik bağları iyi değerlendirmek zorunda...

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Aydın Selcen, Irak’la aradaki tarihi, kültürel ve ekonomik bağları iyi değerlendirmek zorunda olduklarını söyledi.
Irak pazarının büyük bir bölümünde Türkiye’nin etkili olması gerektiğini savunan Selcen, "Rakamsal anlamda bakıldığında Irak’ta çok ama çok büyük bir hasta var ve dünya ülkelerinin gözü bu noktada. Bunu Türkiye’nin özellikle sanayici ve iş adamlarımızın iyi değerlendirmesi, bölgeye doğru zamanda doğru yatırımları yapması gerekiyor.” dedi. Kendilerinin bu noktada her türlü desteği vermeye hazır olduğunu vurgulayan Selcen, “Adeta ihale takipçisi gibi çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Türk mobilya markalarının yer aldığı konsept mağazasının açılışı ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Irak’a giden AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ile sanayici ve işadamlarından oluşan 30 kişilik heyet, Erbil Başkonsolosu Aydın Selcen’i ziyaret etti.
Heyet’e Erbil’deki Türk ve yabancı firmaların yatırımları hakkında bilgi veren Başkonsolos Selcen, Gaziantep’in sadece Türkiye için değil bölge içinde ihracat alanında önemli bir lokomotif olduğunu ifade ederek, yatırımcı Türk sanayici ve iş adamlarını ülkeye davet etti.
Irak’ta önemli bir ekonomi olduğuna dikkat çeken Selcen, “Türkiye’den buraya gelen sanayici ve iş adamlarımıza her alanda destek oluyor ve yapılması planlanan her türlü yatırım için gerekli temasları kuruyoruz. Irak’ta ihale takipçisi gibi çalışan bir konsolosum. Türk firmalarının bu bölgede daha etkin olması ve yapılan yatırımlardan pay alması için üzerimize düşenleri yapıyoruz. “ diye konuştu.
Türkiye’nin Irak’a eğitim alanında da büyük hizmetleri olduğunu ve Türk okullarının da burada büyük bir ilgi gördüğünü kaydeden Selcen, “Irak’ın en prestijli üniversitesi yine bir Türk okulu olan Işık Üniversitesidir. Bugün bu okullara çocuklarını kaydettirmek isteyenler büyük çabalar sarf ediyor. Bilkent Üniversitesi de Erbil’e ilk fakültesini kuruyor.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

PAZARIN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜNDE ETKİLİ OLMAK ZORUNDAYIZ
Ülkeye 1.6 milyar dolarlık ihracatın Gaziantepli firmalar tarafından gerçekleştirildiğini kaydeden Selcen, şöyle konuştu: Irak’la aramızdaki tarihi, kültürel ve ekonomik bağları iyi değerlendirmek zorundayız. Bu pazarın büyük bir bölümünde bizler etkili olmak zorundayız. Rakamsal anlamda bakıldığında Irak’ta çok ama çok büyük bir hasta var ve dünya ülkelerinin gözü bu noktada. Bunu Türkiye’nin özellikle sanayici ve iş adamlarımızın iyi değerlendirmesi, bölgeye doğru zamanda doğru yatırımları yapması gerekiyor. Irak Erbil Türkiye Konsolosluğu olarak biz vatandaşlarımıza burada her türlü destek ve hizmeti vermeye hazırız. Adeta ihale takipçisi gibi çalışıyoruz. Herşey ülkemizin menfaatleri için. Ülkemizin kazanması ve bu pastadan çok büyük pay almasını istiyoruz.”
Amaçlarının Türk firmalarının önünü açmak olduğunu ifade eden Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da şunları söyledi: “Bugün Irak’ta ve bu bölgede sanayici ve iş adamlarımızla birlikte nasıl daha çok ürün satabileceğimiz, hangi sektörlerde etkili olacağımızın peşindeyiz.Türk müteahhit firmalarıyla sanayici ve iş adamlarımızın yaptığı bütün yatırımları ziyaret ettik. Onlarca yeni mağaza açılışı gerçekleştirdik. Çok mutluyuz. Diğer taraftan ülke kalkınması için çabalayan bir başkonsolosla da tanışmaktan mutlu olduk. Başkonsolosumuz Aydın Selcen’i çalışmalarından dolayı yürekten kutluyorum. Bize kefen biçenlerin oyunlarını bozacağız. Bu bölgenin her alanda lider ülkesi Türkiye’dir. Uzlaşıyla, konuşarak, paylaşarak bütün sorunlarımızı çözeceğiz. Türkiye’nin kalkınma yolundaki başlattığı yürüyüşe kimse engel olamayacaktır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz