Erbil'de tutuklanan iki Türk için "dolandırıcı" iddiası

ERBİL(ANKA)- Kuzey Irak'ta bir Kürt işadamının 150 bin dolarını gasp ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan Mehmet Eryılmaz ve Nihat Atalar'ın "dolandırıcılık" suçlaması ile cezaevine konulduğu bildirildi.

Celal Talabani'nin lideri olduğu KYB'nin internet sitesinde geçtiğimiz hafta Erbil'de bir Kürt işadamının 150 bin dolarını gasp ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan ve kendilerine işadamı görüntüsü veren Türk dolandırıcılarının tutuklanarak cezaevine konulduğu duyuruldu.

Cumartesi günü mahkemeye çıkarılan Mehmet Eryılmaz ve Nihat Atalar'ın dolandırıcılık suçundan bir ay hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Siteye göre, mahkeme yargıcı, Türk basınında "Türk İşadamları" olarak tanıtılan iki kişinin dolandırıcı olduklarını kendilerinin de itiraf ettiklerini söyledi. Adının açıklanmasını istemeyen yargıç şöyle dedi:

"Türk işadamları denilen Mehmet Eryılmaz ve Nihat Atalar, bir Kürt işadamının 150 bin dolarını gasp ettikleri, kendilerinin itirafı ve davacının da mahkemeye sunduğu delilerle kanıtlanmıştır. Bunların cezaları, yasalarımıza göre 1 ay hapis cezasıdır."

Yargıç, "Bizim bir hukuk sitemimiz var. Hiç kimse elini kolunu saylayarak burada dolandırıcılık ve kanunsuzluk yapamaz. Bu iki Türk vatandaşı da dolandırıcılık yapmış ve kendilerine gerekli ceza verilmiştir" şeklinde konuştu.