Erbirder Başkanı Toraman’dan Sakık’a Tepki;

Bursa’da yaşanan olaylara değinerek Erzurum ‘u tehdit eden BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’a dadaşlardan tokat...

Bursa’da yaşanan olaylara değinerek Erzurum ‘u tehdit eden BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’a dadaşlardan tokat gibi cevap geldi.

Milletvekili Sakık’ın, “Aklınızı başınıza alın, Kürtler 1915'ler deki Ermeniler değil ki katledesiniz, Kürtler 6-7 Eylül’ü yaşayan Rumlar, Yahudiler değil ki zulüm edesiniz. Kürtlerin sözü vardır; azdan az gider, çoktan çok gider” şeklinde açıklama yapmıştı.

Erzurumlular Birleşim Derneği (ERBİRDER) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Toraman yaptığı yazılı açıklamada Sırrı Sakık’ı Türk halkı ve Erzurum’dan özür dilemeye davet etti. Toraman, ‘Harmana giren porsuk, dirgene katlanır’ dedi.

Reklam
Reklam

Erzurumlular Birleşim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Toraman açıklamasında şunları söyledi:

“BDP Milletvekili Sırrı Sakık, İzmir’den Erzurumlulara, aslında tüm Türkiye’ye seslenmiş. Bursa’da, Yavuz Selim Mahallesi’nde ki olayları kastederek demiş ki; ‘biz buradan söylüyoruz. Aklınızı başına alın. Kürtler 1915'ler deki Ermeniler değil ki katledesiniz, Kürtler 6-7 Eylül’ü yaşayan Rumlar, Yahudiler değil ki zulmedesiniz. Kürtlerin sözü vardır; azdan az gider, çoktan çok gider’

Şimdi bu vekile ne demek lazım? Bursa’da ki Erzurumluları faşist odaklar diye tanımlamak tam bir aymazlıktır. Erzurumluların vatan sevgisi tartışılamaz. Bunu tartışmak sizleri aşar. Siz Erzurumluları, tüm Türkiye’yi tehdit etme cesaretini nereden ve kimden alıyorsunuz? Bu söylem ve tavırlarınızla, faşist siz misiniz, yoksa Erzurumlular mı? Dadaşların Kürtlerle sorunu yok, ama sizin gibi bölücülerle büyük sorunu var. Kan ve şiddet üzerinden politika yapmaktan vazgeçin. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu yer olan Erzurum’u ve Erzurumluları sakın ola ki karşınıza almayın. Bu milletin yakasından düşün artık. Genç, yaşlı, kadın, çocuk, öğretmen demeden kan döken terör örgütünün destekçisi ve sözcüsü olmaktan vazgeçin. Bizlerin, Erzurumluların bir sözü vardır. Harmana giren porsuk dirgene katlanır. Bizde bu sözümüzü size hatırlatmak isteriz. Bu söylemlerinizle durum öyle bir hal alabilir ki, artık ne olacaksa olsun durumu ortaya çıkar. Bu sözlerinizden dolayı ERBİRDER olarak sizi kınıyoruz. Sizi Erzurumlulardan ve Büyük Türk Milletinden özür dilemeye çağırıyoruz.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz