Ercan Albay Sessizliğini Bozdu

Bank Asya 1. Lig takımlarından Adana Demirspor’da teknik direktörlük görevinden istifa eden Ercan Albay, kimsenin...

Bank Asya 1. Lig takımlarından Adana Demirspor’da teknik direktörlük görevinden istifa eden Ercan Albay, kimsenin yaptığının yanına kar kalmayacağının altını çizerek, görevi bıraktığında kırgınlık yaşadığını söyledi. Albay, yönetimden yıllık 750 bin TL istediği yönündeki iddiaların da gerçeği yansıtmadığını sözlerine ekledi.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Adana Şubesi’nde düzenlediği toplantıda istifa kararını değerlendirip, hakkındaki iddialara da yanıt veren Albay, kongre sürecinin ardından göreve gelen yeni yönetimin önünü açmak için görevinden istifa ettiğini hatırlatarak, "Kulübün gece bir bülteni var. Bize karşı çok yakışıklı oldu. O bülteni sizler değerlendirin ve kararınızı verin. Yaşanan bir süreç var ve süreç beni bu noktaya getirdi" yorumunda bulundu. Üstü kapalı eleştirilerde de bulunan Albay, takımın başından ayrıldıktan sonra ister istemez bir kırgınlık yaşadığının altını çizerek, kulübün teknik adam tercihi konusunda kendilerine göre haklı sebeplerinin olabileceğini belirtti.

Reklam
Reklam

"3 AY İÇİN KULÜPTEN SADECE 13 BİN TL ÜCRET ALDIM"

Ercan Albay Güvendikleri bir insanın ayrılmasında, tepki koymuş olabilirler diyerek, "Şu anda kulübün bir yönetimi vardır. Temennimiz seçilen kişiler kendi özgüvenleri ve düşünceleri içerisinde hareket etmeleridir. Biz kimsenin kötülüğünü istemedik. Hayır dile komşuna, hayır gele başına anlayışı ile hareket ettik. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz. Kalacaksa da kalsın. Biz nefesimizle ve hırsızımla hareket etmemeyi seçtik" dedi. Göreve gelirken para konusunda hiçbir talepte bulunmadığını vurgulayan Albay, teknik direktör olarak kulüpten, 3 aylık süreç için 13 bin TL aldığını, şampiyonluk primi olarak da 4 ay vadeli 100 bin liralık çek verildiğini dile getirdi.

"KONGRE SÜRECİNDE HİÇ KİMSEYİ YÖNLENDİRME ÇABASI İÇİNDE OLMADIM"

Adana Demirspor’u yıllar sonra şampiyon yaparak, bir üst lig olan Bank Asya 1. Lig’e taşımanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşadığını anlatan Albay, elde edilen şampiyonlukta ise herkesin payı olduğunu ifade etti. Önder Serin’in kulüp başkanlığı görevine seçildiği kongre sürecinde hiç kimseyi yönlendirme çabası içinde olmadığını kaydeden Albay, "Çünkü bu işler artık benim dışımda gelişmesi gerekirdi. Ancak görüşüm istenseydi, tavır ve düşüncemi ortaya koyardım. Takımın menfaati neyi gerektiriyorsa bizlerde o doğrultuda görüşlerimizi dile getirirdik. Kongreden sonra yeni yönetim göreve gelmiştir. Tercih haklarını kullanmışlardır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"SES KAYDINI BELEDİYE HOPÖRLÖRÜNE KOYSUNLAR BİRLİKTE DİNLEYELİM"

Geride kalan süreçte birçok olay yaşandığını ve kendisinin de içine çekilmek istendiği tartışmalara işaret eden Albay, ses kaydının da bulunduğu konular hakkında, "Ses kaydının içeriğini bilmiyorum ama isterlerse belediye hoparlörüne koysunlar, hep birlikte dinleyelim" açıklamasında bulundu. Hiç kimsenin kendilerini bazı olumsuz tablolarla karşılaştırmaya kalkışmaması uyarısında bulunan Albay, herkesin kararlarına saygı duydukları gibi aynı davranışı karşıdan da beklediklerini belirterek, "Yönetim kuruluna nezaket çerçevesinde çalışmayacağımızı söyledik. Ama beni bu noktaya getiren nedenler var. İddiaya göre yönetimden 750 bin TL istemişim. Adana Demirspor ile kesinlikle para lafı etmedim. Bu afaki bir söylemdir. Herkes bunu böyle bilsin. Vali ve belediye başkanının yaptığı toplantıya davet üzerine katıldım" ifadesini kullandı.

Adana Demirspor taraftarının bu hafta bir yürüyüş gerçekleştireceği bilgisini de veren Albay, bu eylemin sağduyulu bir şekilde tamamlanması temennisinde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: