Ercan Kartal'ın yargılanmasına devam

İSTANBUL (İHA) - Terör örgütü DHKP-C'nin üst düzey yöneticisi olduğu ve Sabancı suikastiyle 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'e suikast düzenlenmesi yönünde talimat verdiği iddia edilen Ercan Kartal'ın yargılanmasına devam edildi. Kartal duruşmada, mahkeme heyetine 27 sayfalık dilekçeyi sundu.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, 11 yıldır tutuklu bulunan Ercan Kartal ve avukatları katıldı. Kartal duruşmada, mahkeme heyetine 27 sayfalık dilekçeyi sundu. Dilekçesini özetleyen Kartal, aleyhine olan suçları kabul etmediğini belirterek, "Devrimci örgütleri yok sayarak, dayatmalarını kızıl bayraklarla kutlayacağız. Hepimiz 1 Mayıs'ı Taksim'de, Kadıköy Meydanı'nda ve her yerde kutlayacağız. Geleceğe kesintisiz devrim yürüyüşüdür bu" dedi. Dilekçesinde bayrağa yönelik düzenlenen saldırıları provokasyon olarak değerlendiren Kartal, "12 Mart'ta Mersin'de, TAYAD'lılara yönelik linç girişimini kınıyorum. 12 yaşındaki çocukların ellerine bayraklar verip, onları kendi provokasyonlarına alet ettiler. Kahraman polis, çıkıp bayrağı onların elinden aldı. Bu olayların üzerine, bu çocukların görüntüsü televizyonlarda gösterildi. Daha sonra 5 çocuk hemen tutuklandı. Bu tamamen provokatörlerin girişimidir. 6 Nisan'daki linç girişimi ise, bayrak olayının devamıdır. Bu saldırıların hepsi planlıdır. Bunu yapan Genelkurmay Başkanlığı ve devletin bazı kesimleridir. 21 Mart'ta Mersin'de başlatılan olaylar da bir provokasyondur" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kartal'dan sonra avukatı Taylan Tanay söz aldı. Tanay, "Müvekkilim, ölünceye kadar müebbet hapisle yargılanmaktadır ve 11 yıldır tutukludur. Müvekkilim tutukluyken örgütün yaptığı işlerden suçlanmıştı. Kenan Evren dosyasından geçmişte beraat etmişti. Tekrar cezalandırılması kabul edilemez. Bunu benim aklım almıyor. 1 Nisan'daki yasayı beklemesini istiyoruz. Önceki celsede müdahillerin bulunması gereken yerde 2 şahıs vardı, bunlar yargıya müdahale etmek için geldiler. Müdahale ediyorlardı, sivil giyimli insanlardı. Resmi bir görev için orda bulunmuyorlardı. Biz 10 yıldır beraat istiyoruz. Her seferinde aynı sebeplerle erteleniyor. Zaten 11 yıllık yargılanma sürecinde, maddelerin infazı dolmuş durumdadır. Bir tek 146-1'in infazı dolmadı" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Mahkeme Heyeti, Yeni TCK'nın yürürlüğe girmesi için duruşmayı erteledi.

Gazetecilerin fotoğraf çekecekleri sırada savcı, Kartal'a, "Fotoğrafının çekilmesini istiyor musun?" dedi. Kartal da basın mensuplarına yönelerek, "Bütün bu dava sürecini takip ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Fakat tahmin ediyorum ki, Yeni TCK yürürlüğe girdikten sonra, siz artık duruşma salonlarına alınmayacaksınız. Sizlere başarılar diliyorum" dedi.

Reklam
Reklam