Ercan Kazaz zafere ulaştı

2006 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ilk yarışı olan İpragaz Ege Rallisi, bugün Avcılar, Çavdar, Kızılcabölük ve Satılar etaplarının ikişer kez geçilmesinin ardından Kuşadası Meydanı'nda sona erdi.

Toplam 132,03 km uzunluğundaki asfalt karakterli 12 özel etabın sonunda zafere ulaşan isim Subaru Türkiye Ralli Takımı pilotu Ercan Kazaz oldu. Ralli süresince temkinli bir pilotaj sergileyen şampiyon pilot Kazaz, Subaru Impreza S10 WRC otomobilini ilk sırada finişe getirirken, takım arkadaşı Hakan Dinç, Subaru Impreza N12 ile Grup N'in en hızlı ismi oldu ve genel klasman üçüncü sırada finişe ulaştı. Rallinin ilk gününü lider tamamlayan Ford pilotu Mehmet Besler özel etap 9 – Avcılar 3'te yol dışına çıkarak yarışa veda etti. Fiat pilotu Volkan Işık genel klasmanda ikinci olurken, Süper 1600'de de birinciliği elde etti.

Reklam
Reklam

Sezon açılış yarışında üç otomobiliyle finiş gören Subaru Türkiye Ralli Takımı Direktörü ve bir numaralı pilotu Ercan Kazaz yarış sonrası şunları söyledi :

"Subaru Türkiye Ralli Takımı olarak ilk yarışımızda zafere ulaştığımız için çok mutluyuz. Subaru Impreza S10 WRC muhteşem bir otomobil. Takım arkadaşım Hakan Dinç Grup N'de yine birinciliği kimseye kaptırmazken, dün yarış dışı kalan ekibimizin genç pilotu Hasan Özseyhan bugün Super Rally sistemiyle ralliye devam edebildi. Ekibimiz ilk yarışından markalar klasmanında lider olarak ayrıldı ve en önemlisi üç otomobilimizde finiş gördü. Takım arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Ayrıca büyük bir sportmenlik örneği göstererek Hasan'ın arızalanan otomobilinin parçasını bize ulaştıran rakibimiz Tok Sport yetkililerine ayrıca teşekkürü borç biliriz. Bunun herkese örnek olmasını dilerim."

Toplam 50 otomobilin start aldığı İpragaz Ege Rallisi'nde 41 ekip finişe ulaşabildi.