Erçek Gölü'nde -20 Derecede 6 Saat Mahsur Kalan Balıkçılar Kurtarıldı

Van'ın Erçek Gölü'ne balık avlamak için açılan 5 balıkçının teknesi dönüş yolunda moturu bozulunca göl...

Van'ın Erçek Gölü'ne balık avlamak için açılan 5 balıkçının teknesi dönüş yolunda moturu bozulunca göl ortasında kaldı. Uzun süre motoru tamir etmeye çalışan balıkçılar, saatlerce -20 dereceyi bulan soğukta kaldıktan sonra Van İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından kurtarıldı.

Van il merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Erçek beldesinde balıkçı Kenan, Salih, Resul Gençer ile Adem ve Emin Çakır, tekneyle ağlarını çekmek için Ercek Gölü'ne açıldı. Ağlarını gölden çektikten sonra dönüşe geçen 5 balıkçının teknesi, akşam saatlerinde moturun bozulması sonucu göl ortasında kaldı. Uzun süre arızayı gidermeye çalışan balıkçılar, başarılı olamayınca havanın da kararması üzerine cep telefonuyla ailelerine haber verdi. Aileler, durumu, Erçek Jandarma Karakolu ve AFAD'a bildirdi.

Reklam
Reklam

Balıkçıların kurtarılması için Van AFAD'tan 5 kişilik su altı arama kurtarma ekibi, Erçek beldesine gelerek kurtarma çalışması başlattı. Ekiplerin göle açılmak için yanlarında getirdiği zodyak bot göl kıyısına güçlükle ulaştırılabildi. Erçek Belediyesi'nin iş makinesi yol açarak zodyak botu göle indirecek vincin kıyıya ulaşmasını sağladı.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 derece olarak ölçüldüğü gölde, 6 saat süresince mahsur kaldıklarını anlatan balıkçılardan Salih Gencer,"Soğuktan teknede yaktığımız soba ile ısınmaya çalıştık. Tekne arıza yaptıktan sonra çalışmayıp akıntıya kapılarak sürüklendi.
Yaklaşık 6 saat mahsur kaldık. Bu süre zarfında tekneyi çalıştırmak için büyük uğraş verdik. Çabalarımız yetersiz kalınca askerlerden yardım istedik. Allah'tan gölde dalga yoktu. Dalga olsa belki şu anda yaşamıyor olabilirdik." dedi.

Balıkçıları kurtaran sivil savunma arama kurtarma amiri Taner Eltutan ise birimlerine kayıp ihbarı yapıldıktan kısa süre sonra Erçek beldesine giderek çalışma başlattıklarına ifade etti. Yaklaşık bir saat süren aramanın ardından mahsur kalan balıkçılara ulaştıklarını belirten Eltutan, "Soğuktan dolayı hepsi üşümüştü ve tedirginlerdi. Başarılı bir operasyonla balıkçılar ailelerine kavuştuğu için mutluyum." duygularını ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: