Erciş Özel Serhat İlköğretim Okulu, altın çocukları ödüllendirdi

Van Erciş Özel Serhat İlköğretim Okulu, 13. Geleneksel Altın Çocuk Seviye Belirleme Sınavı'nda dereceye gören...

Van Erciş Özel Serhat İlköğretim Okulu, 13. Geleneksel Altın Çocuk Seviye Belirleme Sınavı'nda dereceye gören öğrencileri ödüllendirdi.
Erciş Özel Serhat İlköğretim Okulu’nun Erciş, Muradiye ve Çaldıran ilçelerini kapsayan ve 3 bin 500 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen 13. Geleneksel Altın Çocuk Seviye Belirleme Sınavı’nın ödül töreni yapıldı. Törende, dereceye giren 24 öğrenciye ödülleri, öğretmen ve okullarına da plaket ve teşekkür belgesi törenle verildi. Sınavda birinci olanlara altın madalya ve çeyrek altın, ikinci olanlara gümüş madalya, üçüncülere ise bronz madalya ve başarı belgesi verildi. Törende ayrıca, SBS’de Türkiye birincisi olan Özel Serhat İlköğretim Okulu öğrencisi Ayşe Berfin Macit’e de bilgisayar hediye edildi.
Okul Müdürü İlyas Başak, amaçlarının öğrencilerin sınavlara ilgisini artırmak, test gelişimine katkıda bulunmak ve kendine güven duygusunu geliştirmek olduğunu söyledi. Başak, öğrencilerin düzenli olarak deneme çözdüklerini ifade ederek, "Bu denemelerin genel amacı öğrencinin fotoğrafını çekmektir. Geniş aralar vermeden ve sınav yaklaştıkça araları sıklaşan şekilde deneme çözmelidirler. Deneme çözecek ortamlara özellikle dikkat etmelidirler. Bu anlamda deneme çözülecek ortam bir sınıf ortamı olmasına dikkat edilmelidir. Denemeleri çözerken hazırlamış olduğunuz fiziksel şartlar gerçek sınavı mutlaka çağrıştırıyor olmalı. Denemeye başlandığında bitimine kadar araya bir başka etkinlik konulmamalıdır. Denemeler gerçek sınavın bir provasıdır. En zor durumlarda bile denemeye başlandığında mutlaka bitirmeyi hedeflemek lazım." diye konuştu.
Deneme bittikten sonra mutlaka sorular ve cevaplarının analiz edilmesi gerektiğinin altını çizen Başak, "Hangi sorularda yanlış yapıldığı veya hangi konularda eksik kalındığı bilinmeli ve onun üzerinde hemen bir çalışma planı yapılmalıdır. Buna erken müdahale planı olarak bakılmalı ve bir sonraki denemeye asla bu hatalar tekrar edilmemeye çalışılmalıdır. Cevap anahtarlarının kontrolü ve sonrasında ki doğru ve yanlışların değerlendirmesi konusunda branş öğretmenleri ile ciddi ve samimi bir görüşme atmosferi oluşturulmalı ve öğretmenlerden sorularla alakalı değerlendirmeleri ciddi bir şekilde dikkate alınmalıdır." ifadelerini kullandı.
Törene İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Erdoğan, Muradiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şahin İsmail Macit, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Abdulkadir Arslan katılarak öğrencilere ödüllerini verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz