Ercişli çocuklara psikolojik destek

Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı psikologları, ‘Çocuklar Sokakta Solmasın’ projesi kapsamında, Van Erciş’teki çocuklara...

Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı psikologları, ‘Çocuklar Sokakta Solmasın’ projesi kapsamında, Van Erciş’teki çocuklara psikolojik destek sağladı.
Vakıf, Van Erciş’te yaşayan vatandaşlarda özellikle de çocuklarda depremin oluşturduğu travmanın azaltılması, psiko-sosyal desteğin sağlanması amacıyla bir proje gerçekleştirdi. Proje kapsamında vakfın 7 gönüllü psikoloğu bölgeye gitti. 3 gün boyunca süren etkinliklerde, psiko-drama ve duygusal zekâ çalışmaları, dikkat ve zekâ geliştirici oyunlar, mektup kardeşliği, resim ve ebru sanatı atölyesi, satranç ve müzik atölyesi gibi faaliyetler hayata geçirildi. Son gün çocukların çalışmalarından oluşan bir sergi açıldı.
Ayrıca Erciş’te geçirilen süre boyunca çadır kent ziyaretleri yapılarak depremzedelerle sohbet edildi. 200’e yakın depremzede çocuğun katıldığı etkinliklerde duygusal anlar yaşandı. Anne-baba ve çocuklardan olumlu geri bildirimler alındığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz