Ercişli iş adamları ve STK'lardan Vali Karaloğlu'na teşekkür plaketi

Erciş Sanayici ve İşadamları Derneği (ERSİAD)’nin öncülük ettiği 20 işadamı ve esnaf, 23 Ekim’deki deprem...

Erciş Sanayici ve İşadamları Derneği (ERSİAD)’nin öncülük ettiği 20 işadamı ve esnaf, 23 Ekim’deki deprem sonrası ilçeye önemli katkıları bulunduğu gerekçesiyle Van Valisi Münir Karaloğlu’na bir teşekkür plaketi verdi.

Kaymakam Ramazan Fani’nin başkanlık ettiği işadamı ve esnaflar, Vali Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti. Vali Karaloğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erciş’in son durumu hakkında bilgi alan Karaloğlu, ‘Marifet iltifata tabiidir’ sözünü anımsatarak “İltifat ederseniz marifet artar. Dolayısıyla iş yapanlara teşekkür etmek lazım.” dedi. Deprem sonrası Türkiye’nin dört bir yanından insanların yardıma koştuğunu kaydeden Karaloğlu, destek ve yardımların halen sürdüğünü bildirdi.

Reklam
Reklam

Heyeti kabulünden önce de Erciş’e okul yapacak olan, Türkiye’nin önemli yatırım gruplarından biriyle toplantı yaptığını kaydeden Karaloğlu, Erciş Atatürk İlköğretim Okulu’nun yeni bina projesini de heyete gösterdi. Japonların binalarda kullanmış olduğu sistemin Atatürk İlköğretim Okulu’nun yapımında kullanılacağını belirten Karaloğlu, binanın 9,5-10 şiddetindeki depreme dayanıklı olacağını aktardı.

"İŞYERİ AĞIR HASARLI OLAN 10 ESNAF BİRLEŞEREK KREDİLERİYLE PASAJ YAPABİLİR”

Depremde ağır hasarlı olan iş yerlerine verilecek 50 bin TL krediyi toplu olarak kullanmak isteyenlere bu şekilde de verilebileceğini kaydeden Karaloğlu, “10 veya 15 tane iş adamı bir araya gelerek ortak bir iş yeri veya pasaj yapmak istiyorsa toplanarak ortak kredi kullanıp o iş yerini yapabilirler. Ama projeyi de belediyeden onaylatma zorunluluğu var. Mevcut iş yeri veya şehir merkezinin herhangi bir yerinde de yapabilir. İstediği yerde yapabilir. Onda bir sorun yok. O krediyi kullanmak için tek şart; iş yerinin ağır hasarlı olmasıdır. 50 bin TL’lik kredi; 2 yıl ödemesiz, 10 yıl ödemeli yıllık yüzde 4 faizle geri ödemesi olacak. Bu şekilde kullanılacak kredilerle şehir merkezinde çok katlı iş yerleri çok daha kısa sürede ayağa kalkabilir. Bunu Erciş’te kullanmak daha kolay. Çünkü ağır hasarlı iş yeri sayımız daha fazla.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“ERCİŞLİLER ARTIK VEFASINI GÖSTERMEK İSTİYOR”

Erciş Kaymakamı Ramazan Fani ise şunları söyledi: "Ercişliler artık vefasını göstermek istiyor. Hem hükümet düzeyinde, hem de sizlerin desteğiyle çok güzel hizmetler yapıldı ve yapılmaya da devam ediliyor. Ayrıca Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarının da hatırı sayılır katkısı oldu. İstikbal Mobilya’nın 4 bin 500 adet yatak ve baza katkısı oldu. LC Waikiki firması da 20 bin adet ürün gönderdi. Buna benzer sivil toplum örgütlerinin de ciddi katkısı olunca heyetimiz, onlara yönelik ziyaretler gerçekleştirecek.”

ERCİŞLİ İŞADAMLARI TEŞEKKÜR TURUNA ÇIKTI

ERSİAD Başkanı Önder Beyaztaş da şöyle konuştu: “Deprem sonrası Erciş’te devletimizin ve sizlerin gösterdiği gayret; takdire şayandı. Bizler de bu yapılanlara Erciş halkı olarak teşekkür etmek için Sayın Kaymakamımızın başkanlığında bir heyet oluşturarak ziyaret turları başlattık. Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Çok sayıda iş adamımız ve esnafımız da sizleri ziyaret etmek istiyordu. Ancak işlerinin yoğunlukları sebebiyle gelemediler, ancak onların selamlarını getirdik.”

Reklam
Reklam

“BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN 6 SAAT SONRA YANIMIZDA OLMASI TAKDİRE ŞAYAN”

Esnaf ve iş adamları adına ‘teşekkür’ plaketini Vali Karaloğlu’na veren Er-Ma Matbaa İşletmecisi Fikret Dilmaç yaptığı konuşmada, 23 Ekim’de meydana gelen depremin ardından 6 saat sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Erciş’e gelmesinin önemine vurgu yaptı. Dilmaç, şunları kaydetti: "Kadir şinaslık bir iklimdir. Hakikaten o iklim olmazsa kadir bilir insanlar yetişmez. Deprem süresince başta Kaymakamımız ve Valimiz olmak üzere büyük gayretleri ve destekleri oldu. Mülki idare amirlerini gece-gündüz yanımızda gördük. Başbakanımızın altı saat sonra deprem bölgesine bizzat kendisinin gelmiş olması takdire şayandır. Türk milleti bu sınavı başarı ile verdi. Ayın 23'ündeki Türkiye ile 23’ünden sonraki Türkiye çok farklı. Yani o dönemde ülkemiz kaoslar yaşıyordu. Türk halkı 24 Ekim sabahı sanki bir kardeşine bir şeyler yapabilme duygusu ile uyandı. Bizler de Erciş esnaf ve tüccarı olarak toplandık. Bize bu kadar iyilik yapan insanlar oldu. Bu insanlara bir teşekkür babında bir şeyler yapmak için yola çıktık. Sizin aracılığınızla da Kaymakamımızla beraber Başbakanımızı ziyaret edip, Ercişliler adına ‘teşekkür etmek istiyoruz. Bunun dışında hakikaten ciddi destek veren kurumlar oldu. Bir İstikbal grubu, LC Waikiki gibi. Depremin hemen ardından ilçemize gelerek yaralarımızı sarmaya çalışan başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere diğer belediyeler ve tüm kurum ve kuruluşlara tek tek teşekkür etmek istiyoruz.”

Reklam
Reklam

Teşekkür turuna çıkan sivil toplum kuruluşları ve STK’lar ise şunlar: Al-Ba Grup, Endam Mühendislik, Eral Bims Yapı Elemanları Erciş Harita, Erciş FM, Erciş Ekmek Gıda AŞ, Niyazi Bayramoğlu İnşaat Taahhüt, Ay Grup Yapı, Er-Ma Matbaa, Duayen İnşaat, Nubahar, Çırağan, Endam, Mutlukan İnşaat, Dostlar Emlak, Çağıltı İnşaat, Age Yapı, Alba İnşaat, Vangölü İnşaat.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz