Erciş’te 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Ve Atatürk Haftası

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 74. yılında Van’ın Erciş ilçesinde de düzenlenen...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 74. yılında Van’ın Erciş ilçesinde de düzenlenen törenle anıldı.

Sabah saat 09.00 da protokol üyeleri tarafından kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından, saat 09.05 de iki dakikalık saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı okundu. Sağanak yağmura rağmen protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar programa katıldı.

Buradaki programın ardından Erciş Sevim Kürüm Anadolu Lisesi tarafından Erciş YİBO Çok amaçlı Salonu’nda bir anma programı düzenledi. Okul Müdürü Hasan Keleş’in açılış konuşmasının ardından, öğrenciler şiirler okudu. Slayt eşliğinde Atatürk’e ait fotoğraflar gösterilirken, 108. Topçu Alay Komutanlığı’nda görevli Üsteğmen Lütfi Demirhan tarafından Atatürk’ün askeri kişiliği anlatıldı. Daha sonra öğrenciler tarafından 10 Kasım Atatürk oratoryomu sergilendi. Öğrenciler tarafından gençliğin Atatürk’e cevabı hep bir ağızdan okunurken, program Atatürk’ün sevdiği türkülerle son buldu.

Reklam
Reklam

Her iki törene Kaymakam Barboros Baran, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Mehmet Nuri Başol, Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, Adalet Komisyonu Başkanı Hasan Ercan, askeri erkan, kamu kurum çalışanları öğrenciler ile vatandaşlar iştirak etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: