Erciş'te "19 Eylül Gaziler Günü" Kutlandı

Erciş'te "19 Eylül Gaziler Günü" kutlandı.

Erciş'te "19 Eylül Gaziler Günü" kutlandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e "gazilik" unvanının verilişinin 91. yıl dönümü ve Gazileri Anma Günü münasebetiyle Erciş Hükümet Konağı önünde bir tören düzenlendi.

Tören, Atatürk büstüne çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Gaziler adına konuşan Kıbrıs gazisi Mehmet Yapar, gaziliğin önemini anlattı.

Yapar, "Doğar yaşar ve ölürüz. Bu kısa hayattın akışı içinde unutulmayan biri de askerlikte geçen süredir. Askerlik vatanı, milleti, bayrağı ve mukaddesatı uğruna canını seve seve her an vermeye hazır bir peygamber ocağıdır. Bu ocak, okullarda ve üniversitelerde öğretilmeyen, birlik beraberlik değerini, vatan ve bayrak sevgisini, kardeşliği yaşatan bir yerdir" dedi.

Reklam
Reklam

Topçu Yüzbaşı Emre Şişman'ın günün anlam önemini belirten konuşma yapmasının ardından, tören son buldu.

Törene Erciş Kaymakamı Barboros Baran, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Mehmet Nuri Başol, Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, kurum amirleri, Kore ve Kıbrıs gazileri ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Ali Dağer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: