Erciş'te Bilim Ve Teknoloji Şenliği

 Erciş ilçesinde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından "Bilim ve Teknoloji Şenliği" düzenlendi.

Erciş ilçesinde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu tarafından "Bilim ve Teknoloji Şenliği" düzenlendi. TOKİ Adnan Menderes Mahallesi'nde bulunan Sezai Karakoç Ortaokulunda düzenlenen şenlikte, 55 öğrenci farklı kategorilerde hazırladıkları 26 projeyi katılımcılara tanıttı. Şenlikte konuşan Okul Müdürü Sadık İşler, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK arasında imzalanan "Eğitimde İşbirliği Protokolü" ile ortaokul ve lise öğrencileri arasında bilim kültürünün geliştirilmesinin amaçlandığını söyledi. TÜBİTAK'ın bilim fuarlarıyla öğrencilere ilgi alanları doğrultusunda araştırma sonuçlarını sergileyebilecekleri ortam oluşturmak istediğini belirten İşler, öğrencilerin bu amaç doğrultusunda, öğretmenlerin rehberliğinde fen bilimleri, Türkçe, sosyal bilgiler, bilişim teknolojileri, İngilizce, matematik ve teknoloji tasarım alanlarında hazırladığı 26 projeyi katılımcılarla paylaşacağını ifade etti. İşler, "İlçemizde öğrencilerin sosyal, kültürel, sanatsal ve bilimsel etkinliklerde farklı projeler ortaya koyarak kendini geliştirmesi eğitim sistemimizin geleceği açısından son derece önemli. Okul olarak az da olsa bu ortama katkımız olursa bundan mutluluk duyarız" dedi. Şenliğe Erciş Kaymakamı Barbaros Baran, kurum amirleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: