Erciş’te Buruk 24 Kasım

Buruk bir Öğretmenler Günü geçiren Van'ın Erciş ilçesinde, depremde hayatını kaybeden öğretmenler mezarları başında anıldı.İlçede...

Buruk bir Öğretmenler Günü geçiren Van'ın Erciş ilçesinde, depremde hayatını kaybeden öğretmenler mezarları başında anıldı.

İlçede geçen yıl meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde en büyük kaybı eğitim camiası vermişti. 65 öğretmenin hayatını kaybettiği ilçede Öğretmenler Günü de buruk kutlandı. İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Erdoğan başkanlığında öğretmen ve öğrencilerden oluşan topluluk, depremde hayatını kaybeden öğretmenlerin mezarları başında dua etti.

Erciş Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından Erciş YİBO Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen programda ise öğretmenler gözyaşlarına hakim olamadı. Depremde vefat eden öğretmenlerin fotoğraflarını yaşlı gözlerle inceleyen öğretmenler, duygu dolu anlar yaşadı. Yer sıkıntısı nedeniyle birçok öğretmen de programı ayakta izledi.

Reklam
Reklam

Programa; Erciş Kaymakamı Barboros Baran, Erciş Belediye Başkan Vekili Ali Şahiner, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Erdoğan, kamu kurum amirleri, oda ve dernek temsilcileri ile öğretmenler katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: